MalarzProceder Napisano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 Witam Poszukuję rower górski do 4200pln. Im bardziej oglądam filmiki i czytam porównania tym bardziej staję się niezdecydowany... Dodam, że moj wzrost to 187-188cm i waga 83-84kg. Rower ma służyć głównie do jazdy po lesie, szybkiej + górki. Miłej majówki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Zobacz Canyon Stoic 4. Nie mam ale mam innego Canyona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalarzProceder Napisano 3 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) @Wojcio Dziękuję bardzo za odpowiedź. Chodzi ci raczej o Stoic 2 :D. Tak bardzo podoba mi sie wizualnie, szkoda, że nie ma blokady amorka na kierownicy, ale może za dużo wymagam jak za taką cenę MTB. Masz może pojęcie czy jeśli zamówie ten rower to przyjdzie skalibrowany ( przerzutki/hamulce)? Edit. @Wojcio A powiedz mi mógłbyś cos powiedzieć np o tych rowerach ofc w porównaniu do Stoic 2 Canyona ? Marin San Quentin 1 2023 https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-marin-san-quentin-1-2023#tab.shipping Octane One Prone 29 2022 Duża promka na nim z tego co widać. https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-octane-one-prone-29-2022#additional Edytowane 3 Maja 2023 przez MalarzProceder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalarzProceder Napisano 3 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 O i jaki rozmiar do tych rowerów Wzrost 187-188cm, ale nogi mam ponadprzecietnie dłuższe. Z tego co mierzyłem to wewnętrzna +- 93cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Maja 2023 Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 Powiem tylko co wiem - kupiliśmy dwa różne Canyony i oba były bardzo proste w montażu, nawet przerzutki nie trzeba było regulować. Ja mam 187cm i nogę 88 i pasuje mi L. Przy dłuższej nodze i krótszym tułowiu pewnie nawet bardziej. Kluczowy to jest typ widelca - pewnie w canyonie najlepszy ale producenci nie chwalą się, który model tłumika jest w nich zastosowany i to by warto zbadać osobiście, bo nie chcesz widalca z blokadą a bez regulacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalarzProceder Napisano 4 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 (edytowane) @Wojcio OK dzięki za odpowiedź. Będę brał tego stoica 2 chyba. Te modele 2, które podałem na górze są dostępne stacjonarnie u mnie w mieście i sam nie wiem czy nie warto im sie przyjrzeć, bo jednak pod ręką. Mógłbyś choć troszkę ocenić te dwa rowery względem Canyona stoic 2, żeby na serduszku było lżej czy za bardzo nie biorę w ciemno, a pod nosem podobne jakościowo modele? Miłego dzionka i fajnych ścieżek Edytowane 4 Maja 2023 przez MalarzProceder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi