Mateusz2003 Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Hej, Potrzebuję kupić rower crossowy, max. cena to 3000zł. Moją uwagę przykuł trek dual sport 2 ( z tym, że jest tam shimano acera-tył/altus-przód i nie wiem czy w cenie 2900zł taki osprzęt jest okej, czy lepiej szukać czegoś innego, na plus tam hamulce hydrauliczne i linki wewnątrz ramy). Zależałoby mi na tym, żeby hamulce były hydrauliczne, a osprzęt to chociaż shimano alivio, a gdyby było deore to już wtedy bajka. Zastanawiam się czy moje oczekiwania nie są zbyt wygórowane w tej cenie za nowy rower, ale znalazłem kilka rowerów np. kross black edition 4 za 3000zł na deore xt z tym, że to już nie jest rower crossowy://. Jakbyście mogli mi coś doradzić byłbym wdzięczny. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez Mateusz2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Tak z ciekawości w czym to Alivio będzie lepsze od 9 rz. Altusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Z doświadczenia ( 3x8 ) Alivio działa nieco płynniej , łatwiej , przyjemniej od starej Acery . Co nie znaczy że na Acerze nie da się z przyjemnością jeździć . Mając ograniczony budżet ja patrzyłbym przede wszystkim na ramę , potem na koła , potem na amora . A przerzutka , zwłaszcza tylna , każda sprawna da radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi