SZALIK Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Szukam roweru MTB i potrzebuję porady. Moje wymiary to 180cm wzrostu i 84cm przekrok (bez butów). Mieszkam na terenach równinnych, ale raz albo dwa razy w roku będę zabierał rower w góry. Na ulice mam rower szosowy, a na codzień będę używał MTB. Bedzie mi służył do przemieszczania się po mieście, a w weekendy las i szutry tak w okolicach 50-70km. Przynajmniej do tej pory tak używałem poprzedniego roweru. Rozważam raczej zakup używanego roweru. Tutaj moje typy: Najbardziej podchodzi mi Merida Big Nine 500 Lite, ale niestety nic ciekawego nie ma w rozmiarze L, a taki wydaje mi się, że bylby dla mnie najlepszy. Trek Superfly 6/7. Ten rower wydaje się idealny, ale zastanawia mnie czemu ta linia nie jest kontynuaowana u Treka??? Nowszy Trek X-Caliber 8 (1x11) lub starszy X-Caliber 9 z przerzutką z przodu. Tutaj rozmiar L lub nawet M/L z tego co czytałem po opiniach. Specialized Chisel ale to raczej poza budżetem Rockrider XC500. Tutaj nie jednak mam z tyłu głowy, że to marka Decathlonu. lub jedyny nowy z tej listy Rockrider XC100. Mam duże wątpliwości co do napędu 1x, który jest praktycznie we wszystkich świeżyszch modelach, czy na płaskich terenach nie będzie za wolny dlatego razczej skłaniałbym sie w stronę 2x Nie mam możliwości przymierzenia się do żadnego z tych rowerów 😕 Jakie macie opinie o tych propozycjach? Co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi