Grzybu77 Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć tak jak w temacie. Wcześniej jeździłem głównie można powiedzieć że zjazdowo plus jakieś hopy(Marin San Quentin 1) teraz zamierzam to trochę zmienić chciałabym amatorsko dla siebie od czasu do czasu wystartować w jakimś MTB maratonie ale też móc wyskoczyć na jakieś single z mniejszymi hopkami i oporcz tego chcę też móc zrobić jakąś dłuższą trasę (+/- 100km) Rowery nad którymi się zastanawiam to: Rockrider XC 120/XC 100/AM 100 XC 120 ma najlepszy osprzęt z tego co widzę i jest na przecenie za 5200. Mam też pytanie jeżeli mieszczę się w dwa rozmiary ram M i L to który wybrać? W enduro brałem mniejsza ramę żeby rower był bardziej zwrotny itd. Czy teraz też się tym kierować? Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez Grzybu77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Miałem 27.5 teraz mam 29'' i na 29'' jeździ mi się lepiej. Z tego co widzę to AM100 ma 27.5'' więc pytanie czy rozmiar kół nie robi Ci różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybu77 Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Myślałem nad 29 ale ogólnie to raczej mi bez różnicy. Zastanawiam się też na jakimś rowerem endurance albo gravela typu Kross esker 2.0 ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Poczytaj sobie mój post - jeżeli myślisz o gravelu to możesz porównać gdzie będziesz jeździć. Mi ogólnie odradzono tutaj na forum. Ja z XC120 jestem zadowolony. Rok temu wybierałem między XC100 a XC120 i wziąłem XC120 z powodu napędu X12. Aczkolwiek malowanie w XC100 dużo ładniej IMHO. Ja mam 182cm wzrostu i wziąłem L i jestem zadowolony. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez mmoorroo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi