Skocz do zawartości

[10000] szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, przesiadam się z gravela na szosę. Jestem w trakcie wyboru nowej maszyny. Dostępność szosówek w moim budżecie (10k) jest przeciętna wiec rzeźbie w tym co mam. Jestem wstępnie zdecydowany na Trek Emonda SL5 Disc, jednakże jeszcze jeden rower przykuł moją uwagę. A mianowicie Romet Huragan Disc 2023. 
Przed zakupem roweru postawiłem sobie kilka warunków jakie miałby on spełniać i było to:

- rama aero,

- full carbon,

- 105+,

- hydrauliczne, tarczowe hamulce;

tak się składa ze wyżej wymieniony przezemnie romet spełnia wszystkie wymagania. Do tego, ma jeszcze bardzo atrakcyjną cenę. Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić? Różnica między moimi dwoma propozycjami to prawie 4 000 zł, czy warto dopłacać taką sumę w sumie za to samo wyposażenie tylko inne logo? Co jeszcze kryje się za tymi dwoma wyborami?

Będę wdzięczny za podpowiedz.

1. chodzi mi raczej o sportowy rower, nie interesuje mnie endurance
2. 12 100 w sprint-rowery. 

generalnie chciałbym się tylko dowiedzieć co myślą grupowicze o tym romecie i skąd wynika taka różnica w cenie między dwoma zaproponowanymi modelami.

Cytat

generalnie chciałbym się tylko dowiedzieć co myślą grupowicze o tym romecie

Rower jak rower, rama wyprodukowana na dalekim wschodzie jak praktycznie każda inna, osprzęt shimano jak wszędzie indziej

Cytat

skąd wynika taka różnica w cenie między dwoma zaproponowanymi modelam

Z braku opłacania tysięcy pracowników, influencerów i dziennikarzy, którzy próbują wmówić ludziom, że trek jest "lepszy" niż konkurencja i warto za niego wykładać górę siana

Zamiast emondy wziąłbym pewnie tcr'a, będzie lżejszy i tańszy 

Albo poszukał orbea orca m30/m20

Masz tez rowery sensa w dobrej cenie