Wiklu Napisano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2023 Hej, przesiadam się z gravela na szosę. Jestem w trakcie wyboru nowej maszyny. Dostępność szosówek w moim budżecie (10k) jest przeciętna wiec rzeźbie w tym co mam. Jestem wstępnie zdecydowany na Trek Emonda SL5 Disc, jednakże jeszcze jeden rower przykuł moją uwagę. A mianowicie Romet Huragan Disc 2023. Przed zakupem roweru postawiłem sobie kilka warunków jakie miałby on spełniać i było to: - rama aero, - full carbon, - 105+, - hydrauliczne, tarczowe hamulce; tak się składa ze wyżej wymieniony przezemnie romet spełnia wszystkie wymagania. Do tego, ma jeszcze bardzo atrakcyjną cenę. Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić? Różnica między moimi dwoma propozycjami to prawie 4 000 zł, czy warto dopłacać taką sumę w sumie za to samo wyposażenie tylko inne logo? Co jeszcze kryje się za tymi dwoma wyborami? Będę wdzięczny za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 1. Określ geometrię roweru 2. Określ dokładnie budżet bo emonda sl5 nie kosztuje 10k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiklu Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 1. chodzi mi raczej o sportowy rower, nie interesuje mnie endurance 2. 12 100 w sprint-rowery. generalnie chciałbym się tylko dowiedzieć co myślą grupowicze o tym romecie i skąd wynika taka różnica w cenie między dwoma zaproponowanymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Cytat generalnie chciałbym się tylko dowiedzieć co myślą grupowicze o tym romecie Rower jak rower, rama wyprodukowana na dalekim wschodzie jak praktycznie każda inna, osprzęt shimano jak wszędzie indziej Cytat skąd wynika taka różnica w cenie między dwoma zaproponowanymi modelam Z braku opłacania tysięcy pracowników, influencerów i dziennikarzy, którzy próbują wmówić ludziom, że trek jest "lepszy" niż konkurencja i warto za niego wykładać górę siana Zamiast emondy wziąłbym pewnie tcr'a, będzie lżejszy i tańszy Albo poszukał orbea orca m30/m20 Masz tez rowery sensa w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Na forum szosowym jest temat o takim Romecie. https://szosa.org/topic/27919-romet-huragan-disc-2/ ja bym brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi