wosiuuuuu Napisano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 Cześć, szukam roweru typu gravel. Testowałem kilka modeli i najbardziej spodobał mi się Kross Esker. Stoję przed wyborem kilku modeli i nie wiem który będzie najlepszy w tej cenie. Dokładnie chodzi mi o Eskera 2.0 4500zł, Esker 2.0 MS (Microshift) 4500zł oraz Esker 4.0 KRX 4000 zł. Z roweru będę korzystał przy codziennych dojazdach do pracy 5km oraz weekendowe wypady głównie płaski asfalt/szuter 40-60km Najbardziej korzystny wydaje się 4.0 KRX ale obawiam się osprzętu czy to nie jest jakaś jednorazówka. Mam 164cm wzrostu waga 53kg. Rama M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Najkorzystniej to kupić używanego aspre 2 z pełnym grx i hydrauliką Cytat ale obawiam się osprzętu czy to nie jest jakaś jednorazówka. My też nie wiemy. Esker 4.0 to stal. Bierzesz to w ogóle pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Esker 4 jest ok, ale nie na KRXie. Zwykły 2.0 wypada trochę średnio ze względu na typowo szosowy napęd (twarde przełożenia) i aluminiowy wideł. W wersji na microshifcie jest już karbon no i zdecydowanie bardziej przyjazne stopniowanie przełożeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 KRX to z moich poszukiwań https://u.se/G5bRus korba https://u.se/Qpvlle Z moich doświadczeń nadal lepiej niż microshift Ja bym kupił najtańszy i nazbierał na klamki i hamulce tiagra/grx 2x10 hydro, korba, przednia i tylna przerzutka GRX400 żeby było sprzęgło. Jeśli rzeczywiście teren mało wymagający to korba i przerzutki Tiagra wystarczą a to pewnie w 1500 pln na używkach się zamknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Kross użył chinskich grup napędowych, co pozwoliło na złożenie graveli w atrakcyjnej cenie. Esker 4 KRX jest ponad tyś tańszy od shimanowskiego odpowiednika. KRX jest tak naprawdę niewiadoma, pewnie bazuje na chińskim L-twoo R7, jak poszukac opini, to dramatu wielkiego z nimi nie ma. Co do oceny KRX, nie nastawiał bym sie że to jest grupa na lata, jednak na rok, lub 2 lata wystarczy. Po takim czasie albo pokochasz gravele albo znienawidzisz, zmiany będą nieuniknione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiuuuuu Napisano 24 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Jaka jest różnica między stalą a aluminium? Mam teraz mocno ograniczony budżet do 4500 zł. Zastanawiam się czy tego 4.0 KRX da się po tych 2-3 latach upgradować do Shimano GRX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Wszystko się da tylko się to totalnie nie opłaca Rower to nie tylko osprzęt, w tanim sprzęcie wszystko jest tanie i badziewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 56 minut temu, wosiuuuuu napisał: po tych 2-3 latach upgradować do Shimano GRX? Taniej kupić od razu na GRX na raty rozłożone np. na te 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2023 W dniu 23.04.2023 o 23:02, wosiuuuuu napisał: Mam 164cm wzrostu waga 53kg. Rama M Raczej S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamwit1986 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Hej. Mam podobną zagwozdke. Esker 4.0 ale MS ten nowy beżowy czy jednak 2.0 również na ms. I czy na 177cm i krok 80cm rama M czy już L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello444 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Hej mam 4.0 ms wzrost 178, przekrok 86 i ja mam rozmiar L, ale dla Ciebie pewnie M będzie idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi