Gość Robo Napisano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 Witam, mam pytanie, czy można używać jednocześnie stravy i nawigacji np. mapy.cz jednocześnie ? czy jak będe miał otwartą nawigacje to nie ucieknie mi sygnał na stravie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 vincek Napisano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Strava działa w tle bez problemu. Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez vincek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kipcior Napisano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 Można używać i nie jest to nic niezwykłego, ale z tym "bez problemu" to bywa różnie. W większości przypadków działa ale to zwiększa ryzyko wywalenia się Stravy i czasem tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 vincek Napisano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 Że co?! To nie wina apki, ale raczej sprzętu. Nie tam, że bronię apkę, ale bez jaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kipcior Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 To nie jest odizolowany przypadek na jednym telefonie. Jeśli nigdy nie maiłeś problemów to się tylko cieszyć. Strava na pewno działa znacznie stabilniej, niż dawne Endomondo ale nie znaczy, że idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 pinok Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Niektóre przeróbki androida jak np. ta od Xiaomi bardzo agresywnie zabijają wszystko co jest w tle i nie jest to wina aplikacji że ją system zabija. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mihau_ Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Potwierdzam, przerabiałem z zegarkami garmina. Xiaomi jeszcze udało się ogarnąć ale realme musiało zostać wymienione bo nie chciało współpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mentos Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Nie rozumiem z tymi zegarkami. Pzecież zegarek 7X mi rejestruje trasę sam z siebie a dopiero na zakończenie trasa ładuje się na Stravę? Ale mam inne pytanie tego typu to się podepnę. W Locus Map jest coś takiego jak publiczne śledzenie. Ta dla bezpieczeństwa czasem używam gdy jadę sam w górach to żonka podgląda gdzie jestem. Dopóki Locusa mam odpalonego to mnie widzi na kompie, ale jak zmienię apkę np. na nawigację przez Mapy CZ to jej ginę. Da się to jakoś ustawić na Locus by nawet jak inna apka jest odpalona, albo telefon zablokowany to nadal w tle działało? Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 chudzinki Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Locus musi działać w tle. Alternatywnie możesz udostępnić lokalizację w Google Maps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mihau_ Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Mentos napisał: Nie rozumiem z tymi zegarkami. Pzecież zegarek 7X mi rejestruje trasę sam z siebie a dopiero na zakończenie trasa ładuje się na Stravę? A zegarek masz wyłącznie po to żeby rejestrować trasę? Nie masz go na nadgarstku 24h w trakcie których ciągle powinien się komunikować z telefonem żeby móc korzystać z jego funkcjonalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 mateacer Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) 10 godzin temu, pinok napisał: Niektóre przeróbki androida jak np. ta od Xiaomi bardzo agresywnie zabijają wszystko co jest w tle i nie jest to wina aplikacji że ją system zabija. O to to. Dokładnie. Powód dla którego przeprosiłem się z Samsungiem (mimo, że nigdy nie byłem fanem). Mam średnią półkę samsunga (m51) i od 2 lat nie miałem nigdy problemu z zabijaniem jakiejś aplikacji. Regularnie korzystam i z komoot'a i z stravy, czasami na dokładkę odpalę jeszcze mapy od googla (wyświetlane 'nad komootem', jak potrzebuję zboczyć na jakiś POI albo sprawdzić czy da się gdzieś szybciej niż komoot prowadzi). Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez mateacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 keltu Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 @mateacerTo samo, już nie wrócę do Xiaomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mentos Napisano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) 18 godzin temu, Mihau_ napisał: A zegarek masz wyłącznie po to żeby rejestrować trasę? Nie masz go na nadgarstku 24h w trakcie których ciągle powinien się komunikować z telefonem żeby móc korzystać z jego funkcjonalności? Tak, zegarek tylko do rejestracji śladu, ale po co mi do tego telefon? Przecież zegarek ma własny GPS, ma także navi a Strava się aktualizuje o zakończoną trasę jak się połaczy później z telefonem przecież. 23 godziny temu, chudzinki napisał: Locus musi działać w tle. Alternatywnie możesz udostępnić lokalizację w Google Maps. Kurcze, grzebałem i nie wiem, gdzie Locusa w tle można włączyć? Opcja samej apki czy systemowa w telefonu dla tej apki ? Szajsung S21. THX! Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 chudzinki Napisano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Cytat gdzie Locusa w tle można włączyć? @Mentos, ustawienia w Locus -> różne, zaznaczasz "uruchom jako usługę" i wtedy system nie "zabije" Locusa. Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mihau_ Napisano 25 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Mentos napisał: Tak, zegarek tylko do rejestracji śladu, ale po co mi do tego telefon? Przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, moje posty Jeśli zegarka za kilka tysięcy używasz wyłącznie do rejestracji trasy to do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Mentos Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 ^^^ Myśl człowieku, używam do wielu innych rzeczy i nie muszę tego wymieniać, ale telefon cały czas z nim połączony nie jest mi do tego potrzebny. 19 godzin temu, chudzinki napisał: @Mentos, ustawienia w Locus -> różne, zaznaczasz "uruchom jako usługę" i wtedy system nie "zabije" Locusa. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Robo
Witam, mam pytanie, czy można używać jednocześnie stravy i nawigacji np. mapy.cz jednocześnie ? czy jak będe miał otwartą nawigacje to nie ucieknie mi sygnał na stravie ?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi