chrismel Napisano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 Ritchey wprowadził do oferty nowy model kierownicy gravelowej - Corralitos. Mamy więc rekordzistę pod względem małego dropu. Drop: 67.5mm Reach: 52mm Drop flare: 24° Width: 46, 48, 50cm https://ritcheylogic.com/bike/handlebars/comp-corralitos-handlebar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 Ja bym zwiększył Flare z 24 do 90 stopni, a Drop z 67.5 do 0 mm. Wtedy można będzie ogłosić w końcu, że mamy nowy typ roweru... Reach też fajny, 52 mm. Jeszcze ma chyba gięciengórny które nie jest wspomniane... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 Próbowałem z ciekawości kierownice Beacon oraz Venture Max z flarą odpowiednio 36 i 24 stopnie. Dla mnie za szeroko. Wolę 40 cm z flarą 12 stopni. Ale na pewno znajdą się osoby którym taka kierownica będzie odpowiadać. Dobrze że jest wybór a nie wszyscy robią wszystko takie samo jak na przykład w przypadku napędów gdzie znalezienie innego stopniowania korby czy kasety jest niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Lutego Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego Gdyby ktoś kiedyś natknął się na tego posta i zastanawiał na zakupem tej kierownicy to mam jedną uwagę. Dropy są dłuższe niż zwykle w kierownicach baranek. Kierownica ma mały reach więc na dropach odruchowo łapiemy ją w przedniej części. No i zostaje mnóstwo miejsca z tyłu nie bardzo wiem po co. Poza tym przy tak szerokiej kierownicy mamy spore możliwości manewrowania i teraz tak długie dropy są już nie tylko zbędne ale zaczynają przeszkadzać przy ciasnych skrętach. Dlatego po zakupie warto rozważyć jej obcięcie. O 2 cm jeżeli chcemy mieć wymiar zbliżony do większości kierownic szosowych/gravelowych. Ja uciąłem 2.5 cm i żałuję że nie od razu bo się tylko narobiłem przy zakładaniu, zdejmowaniu i ponownym zakładaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi