hejahej Napisano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 Przykładowo uczę się wheelie od lutego cwicze co jakieś dwa dni lub 3 razy tygodniowo 20min - 1 godz i nadal umiem tylko podnosić koło nawet nie na 2 sekundy, parę razy podniosłam tak wysoko jak powinno ale tak to cały czas boję się odchylić do tyłu bo obawiam się upadku i większość razy podnoszę koło na wysokość na jaką podnosi osoba która pierwszy raz próbuje ten trik. Czuje u siebie brak pewności siebie w tym. Zauważyłam że inni nie maja takiej blokady i cały czas lecą do tyłu na stopy i się nie boją. Ja tylko dwa razy też tak mocno koło odchylilam że poleciałam na nogi a tak to się boję że nie polecę na nie tylko na plecy i nie odchylam się mocniej. Nie miałam innych upadków oprócz takich spowodowanych moją paniką (np. Przez strach gwałtownie skręciłam kierownicą). Nie mam tak tylko na rowerze ale na innych pojazdach robiąc inne triki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 skąd jestes? nauczylem juz wiele osob wheelie w 5dni a jak cos to napisz pv opisze ci wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 Mi też opisz - 40 lat już próbuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 Może napisz tu na forum. Wszyscy skorzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 opisze to jak ja sie uczyłem Wysoko siedzenie ustaw na początek 1:1/2:2/1:3 i jesli nie umiesz zrobic siedząc, wstan i podbij rower wtedy usiądz i próbuj pedałowac. Naucz sie katapulty i uzywania hamulca by nie zaliczyc wywrotek. ale przechodząc juz do postawy podczas wheelie, lekko zgiete ręce przy wybiciu i poznej proste moze dziwnie opisalem ale tak sie ja nauczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Kwietnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Dla mnie te cyferki w Twoim poście są kompletnie niezrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) to ci streszcze, dziewczyna próbuje się nauczyć wheelie, ale boi sie przelecenia przez koło. Uczy sie po +/- godzine ale brak efektów. Myślę ze lepiej zrozumiałe, a jak nie to sorry 😃 @Pixon Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez kamilodirt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Ale co to "1:1/2:2/1:3" w twoim poście Kamilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 przełożenie. Nie wiedziałem jak to określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Ja, to w zasadzie, dalej nie wiem... Może przyszli serwisanci operują niezrozumiałym dla przeciętnego "Kowalskiego" językiem 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 @hejahej To zrozumiałe że boisz się upadku, tak działa instynkt samozachowawczy. Musisz sobie jednak uświadomić, że między utratą równowagi, a upadkiem jest bardzo dużo faz pośrednich. Żeby polecieć na plecy jak kukła musiałabyś być więcej niż niesprawna fizycznie. Trenuj zeskakiwanie z siodełka na bezpiecznym podłożu, aż się przekonasz, że nie ma się czego bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Dokładnie tak jak mówi @SpinOff. Wlutym kupiłem kask i wtedy przestałem się bać. trzeba spokojnie to zrobić, lecz jeden się uczy 20minut drugi rok, kiedyś się nauczysz Nauka trzyni mistrza Staraj się dobrać siedzenie na twój wzrost, po to aby wygodnie siedzieć i w razie czego przeskoczyć przez siedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi