Ostrowianek Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Witam chce wyczyścić suport w rowerze, podczas jazdy cały czas strzela jak by dostały się tam kamienie piasek. Nie znam się na kluczach chodzi mi o dokładną nazwę kluczy rozmiar itp. Jestem zielony w tym temacie. Budżet nie pozwala by oddać rower na serwis do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Stary suport z wiankami, kulkami i całym tym szpejem. Sam rozkręcałem taki w tamtym roku kluczem nastawianym i całą masą WDkA (a sam klucz to będzie chyba 32?). Na twoim miejscu kupiłbym najtańszy suport na kwadrat (teraz wszystko jest w kartridżach - czyli całość masz ładne zapakowaną w tulejkę). Będziesz potrzebował klucz do zdejmowania korby i klucz do suportu. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 temat wałkowany milion razy, wd40, klucz 32 mlotek i ewenetualny srubokręt. A poznej wymienic na inny suport np: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plebi Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Przeciez Ty masz peknieta korbe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Przecież to tylko zewnętrzna powłoka z plastiku. W środku jest stalowy rdzeń. Widywałem takie pęknięcia wielokrotnie i w niczym to nie przeszkadza. Co nie zmienia faktu, że nawet najtańsza korba Shimano czy Miranda będzie lepsza i dużo lżejsza, więc warto wydać te 60-90 zł na nową (oczywiście z nowym łańcuchem). Korba Shimano FC-TY301 42/34/24 170 mm - FC-TY301 42/34/24 170 - 13230940294 - Allegro.pl Korba p+l 42x32x22/170 alu/stal MIRANDA ALFA 3 S - IB-ALFA3S-222 - 13528479202 - Allegro.pl A ten rozkręcany suport starego typu wymaga klucza 36 mm z prawej strony, a z lewej ta duża kontra to chyba aż 40 mm. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi