Maciejka89 Napisano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Mam starego krossa level A4 chciałbym go przemalować. Jestem z województwa lubelskie, może ktos ma patenty czy kogoś znajomego albo firmę co pomaluje mi rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Takie coś mi zwróciło Google => https://highfivestyling.com/ Firma polecana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Należy odróżnić malowanie artystyczne w styli highfive czy innych dreamworkersów od malowania pragmatycznego. Ja malowałem aluminiową ramę w firmie Malmet w Gdańsku na UL. Kartuskiej. Zwykła, usługowa lakiernia proszkowa. Dostarczyłem ramę przygotowaną do malowania. Przygotowanie polegało na wstępnym rozpuszczeniu oryginalnego lakieru sprayem do tego dedykowanym oraz zabezpieczeniu (wkręciłem zatyczki do suportu zrobione z starego suportu, zaślepiłem rurę sterową dwiema nakrętkami od słoików skręconymi prętem gwintowanym, w wszystkie gwinty wkręciłem śruby etc). W lakierni ramę wypiaskowano i pomalowano proszkowo na wybrany z palety RAL kolor. Zapłaciłem 150zł. Po operacji musiałem pousuwać zabezpieczenia, przelecieć wszystkie gwinty gwintownikiem, zeskrobać lakier w punktach docisku zacisków hamulcowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 @KSikorski po co gwintowałeś skoro miałeś wkręcone śruby podczas malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Bo pył z piaskowania włazi tak czy siak, a lakier wnika w pierwszy zwój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Starego krossa a4 to można sobie sprayem polecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 W dniu 20.04.2023 o 00:57, Maciejka89 napisał: Mam starego krossa level A4 chciałbym go przemalować. Jestem z województwa lubelskie, może ktos ma patenty czy kogoś znajomego albo firmę co pomaluje mi rower Byle jaka malarnia proszkowa. Koszt ok 200zł - chociaż pewno zależy od lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 200 to chyba 3 lata temu. Bez 400 zł nawet nie podchodź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi