martini.st Napisano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Witam. Na Alle-gro znalazłem amortyzator niby olejowo powietrzny suntora. Jak można sprawdzić rocznik takiego modelu bo sprzedawca nie wie. Amortyzator jest nowy. https://allegro.pl/oferta/amortyzator-sr-suntour-ncx-e-lo-air-700c-1-1-8x300-13577794421 Obawiam się że może leżeć dość długo... Może ktoś się orientuję i pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Nie widzę nigdzie informacji o tym. Lecz jesli bym obstawial to 2009-2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini.st Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Jeśli amortyzator leży tak długo to trzeba mu będzie zrobić serwis? Cena dość atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Ciężko mi ocenić wiek ale obstawiałbym jednak na zdecydowanie nowszy. Stylistyka jest zgodna z tą obecną, więc nie powinien mieć więcej niż kilka lat. 10 lat temu kody qr nie były jeszcze tak powszechne. Doszukałem się czegoś, jednak trochę starszy niż myślałem bo 2017 (o ile zdjęcia faktycznie są tej sprzedawanej sztuki a nie jakiejś innej): https://www.srsuntour.com/pl/search/SN/?SerialNo=TH00298533&submit= Najlepiej dopytać sprzedawcy o numer seryjny i sprawdzić na stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini.st Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2023 Sprzedawca niechętny do podzielenia się taką informacją. Ale jeśli nawet amortyzator leży te 10 lat to trzeba go przesmarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Pewnie warto, chociażby żeby zobaczyć czy uszczelki są ok ale niech ktoś bardziej obeznany się jeszcze wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Sprawdzić uszczelki i nasmarować (amortyzatory wychodzą z fabryk ledwo nasączone/nasmarowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini.st Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Tylko pytanie czy warto kupować amortyzator który leżał dość długo czy kupić coś nowszego ale z niższej półki w podobnej cenie? Np. taki model https://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/nex/28-cali_amortyzator-suntour-nex-hlo-dysk-118-ahead-czarny-mat-2021/2190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi