DzejkiBejki Napisano 18 Kwietnia 2023 Napisano 18 Kwietnia 2023 Cześć wszystkim, Włosy z głowy sobie wyrywam już… Kupiłem RS Pike ultimate, niedawno zbudowałem fajne koła wiec nie chciałbym ich wymieniać, przednia piasta ma rozstaw 15x100 a amor 15x110 nic nie wyszło .. Mocowanie piasty CL, jest szansa na jakiś adapter czy odesłać amor? Cytuj
Dokumosa Napisano 18 Kwietnia 2023 Napisano 18 Kwietnia 2023 Kup sobie takie coś: ZTTO piasta rowerowa Center Lock Adapter do 6 śrub hamulec tarczowy Boost Hub Spacer 15x100 do 15x110 przednia tylna podkładka 12x14 8 przez oś|Felgi| - AliExpress Albo wymień piastę na boost. To jakieś 160zł jak się dobrze poszuka. Cytuj
DzejkiBejki Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Napisano 18 Kwietnia 2023 A coś z Polskiej dystrybucji ? Ja nie mogę się niczego doszukać.. Cytuj
Dokumosa Napisano 18 Kwietnia 2023 Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) Masz z niemieckiej: https://www.bikester.pl/now8-adapter-boost-centerlock-przod-M939111.html W każdym razie przy tej cenie wolałbym przepleść koło na piastę boost. Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez Dokumosa 2 Cytuj
wojtt80 Napisano 18 Kwietnia 2023 Napisano 18 Kwietnia 2023 Kupić piastę 15x110, przepleść, 15x100 sprzedać, cieszyć się z Pike. Coś tam stracisz, ale rowerowe inwestycje to przeważnie straty (finansowe)😉 Cytuj
DzejkiBejki Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Dokumosa napisał: Masz z niemieckiej: https://www.bikester.pl/now8-adapter-boost-centerlock-przod-M939111.html W każdym razie przy tej cenie wolałbym przepleść koło na piastę boost. Tak też postanowiłem, okazało się że novatec robi 791sb w wersji 15x110 (duh) a koszt owej piasty to niecałe 200zł, resztę mam także nie ma się co pieprzyć w adaptery. Jedyne co mnie zastanawia to czy upiecze mi się bez kupowania dłuższych szprych, 5mm na stronę to jednak dość znaczna różnica. @wojtt80 Takie to już życie, człowiek by pomyślał to by oszczędził kilka złotych a tak kicha.. , w sumie i tak przeplatając obręcz wychodzę na tym prawie tak samo jeśli nie lepiej, adapter + tarcza 6 bolt to jednak troszkę droga sprawa jeśli chciałbym wykorzystać pike’a wcześniej niż połowa następnego miesiąca. Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez DzejkiBejki Cytuj
Dokumosa Napisano 19 Kwietnia 2023 Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Przy takim kącie pod jakim szprycha jest usytuowana to rozunięcie kołnierzy o 10mm względem siebie daje może 1mm na długości szprychy. Jak Ci się chce to wrzuć na kalkulator długości obecny zestaw a potem podmień parametry piasty na boost. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Dokumosa 1 Cytuj
DzejkiBejki Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Napisano 19 Kwietnia 2023 Cytat Przy takim kącie pod jakim szprycha jest usytuowana to rozunięcie kołnierzy o 10mm względem siebie daje może 1mm na długości szprychy. Jak Ci się chce to wrzuć na kalkulator długości obecny zestaw a potem podmień parametry piasty na boost. Z tego co widzę i z tego co pokazuje mi kalkulator wychodzi na to że 1.2mm szprychy powinny być dłuższe także jest możliwość że się obejdzie bez wymiany szprych. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi