alferako Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam, Chciałbym kupić rower do jazdy głównie w lesie - czyli szerokie opony - ale z pozycją bardziej pionową niż MTB. Możecie coś polecić? Miałem problem kręgosłupem szyjnym (dyskopatia) i teraz zadzieranie głowy do góry podczas jazdy jest mocno kłopotliwe - a przynajmniej nie chciałbym nawrotu bólów. Z góry dziękuję! Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez alferako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokochajsport.pl Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Moim zdaniem wszystko zalezy od tego ile jest w stanie zniesc Twój kręgosłup, ja jestem 50+ i mój kręgosłup przeszedł niejedno i dla mnie wyprawa 40-50 km po puszczy i nei mowie tu o bardzo dziezkim terenie ale szuterkach na ktorych jest niestety pelno korzonków mniejszych i większych czy singletracków gdzie jest jeszcze gorzej pod tym wzgledem no to dupsko mam odbite do kości po takim jednym wypadzie pomimo tego ze mam sztyce suntour NCX to jest masakra ze o kregoslupie nie wspomne, napierdziela mnie po takiej jezdzie przez tydzien. Wiec jesli jezdzisz duzo warto zainwestowac w fulla bo nawet hard ze sztyca amortyzowana jest dobry na pierwszych kilkanascie km potem juz jest tylko ból i krew, no chyba ze lubisz jezdzic na stojąco , ja nie lubie (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) Można się przymierzyć do mtb od Cube, np. Attention albo Acid - niższe modele typu Aim czy Analog mają osie QR. Rowery mtb od Cube oferują bardzo rekreacyjną pozycję, może Ci to przypasuje Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi