feliz009 Napisano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam, popsułem śrubę regulującą położenie zamykacza. Zjechałem łeb śruby do regulacji (imbus 4) i pewnie przekręciłem poza dozwolony zakres. Czy ktoś wie jak obsługiwać ten regulator położenia? Czy moja ośka nadaje się już tylko do wymiany? jak kupię nowa to nie chcialbym jej od razu popsuc...znowu 😕 film z problemem: https://photos.app.goo.gl/yfXpbqVX6swKEwPd8 Instrukcja foxa nie tlumaczy dokladnie co jak i kiedy krecic 😕 w kazdym razie moja sruba regulujaca kreci sie juz tylko cwierc obrotu w kazda strone i czuc lekki opor. "1. Note which direction the axle lever needs to turn to achieve proper orientation. 2. Open the axle lever in the fork. 3. While holding the QR lever open and stationary so it cannot rotate, use a 4 mm hex wrench in the center of the end of the axle to adjust the lever position. With the 4 mm adjuster set properly, you should start to feel tension in the axle when the QR lever is 90 degrees before full closure in the vertical position" Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez feliz009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi