kubatra Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Hej. Chciałbym poprosić was o poradę przed zakupem roweru w cenie ~5000zł. Mam 183cm wzrostu i 85 kg wagi, przy czym stosunkowo długie nogi. Rower będę używał w dojazdach do pracy w mieście, jeździe po lesie/płaskich terenach i sporadycznie na wyjazdy w góry. Do tej pory odwiedziłem kilka sklepów stacjonarnie i zastanawiam się nad wyborem jednego z dwóch rowerów: Trek X-Caliber 8 Rockrider XC 100 Dlatego prosiłbym o porównanie tych dwóch modeli oraz ewentualne sugestie co do innego podobnego sprzętu w tej cenie którym mógłbym się zainteresować. Niestety Rockridera testowałem w rozmiarze L, ponieważ XL nie było na stanie i wydawał mi się za mały. Pomimo to zakładam, że nawet w rozmiarze XL pozycja będzie nieco bardziej "pochylona" niż w przypadku jazdy na Treku. Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2023 Mój kolega ma XC 100, wybierał z kilku innych propozycji. Rockrider wypadł najlepiej pod względem cena/osprzęt. Jeśli porównanie dotyczy Treka na Sx i Judy na przodzie to XC 100 wygrywa. Pod warunkiem że będzie na Deore. Widzę że producenci zastrzegają sobie zmianę osprzętu ze względu na dostępność. Jeszcze jedna sprawa, Trek jest na 1x12, co daje szerszy zakres to prawda. Osobiście wolę 1x11, w praktyce różnicy za bardzo nie widać, a kaseta jest trwalsza i tańsza. Standard mocowania piast trzeba sobie samemu ocenić 🙃😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi