Gary23 Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Chcę wymienić koła na szosowe w swoim Unibike Geos. W tym sezonie 90 % mojej jazdy na tym rowerze to będzie asfalt a na 3 rower nie mam miejsca. MTB musi zostać. Chciałbym mieć możliwość szybkiej przekładki kół. Jakie lekkie koła szosowe polecacie w kwocie do 2000 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Dlaczego by nie wymienić tylko opon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary23 Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Nie wiem czy wejdą na te obręcze opony np 28 oryginalnie są 35 ? Ogólnie pomysł mam taki aby mieć 2 komplety kół bo czasami będą zaberał ten w lekki teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 A jaka tam jest szerokość obręczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary23 Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 W sumie to chyba macie rację żeby zacząć od opon. Tam jest obręcz 19 na 28 cali więc chyba opona o szerokości 28 podejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Podejdzie - ale to już takie minimum - może się trochę rozpłaszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Obręcz 19c jest wręcz wąska jak na gravela. Do opon 40-45 dobrze siadają obręcze 22-24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary23 Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Pewnie dlatego w oryginale jest tam opona 35. Dzwoniłem też do Unibika i potwierdzili, że opona 28 podejdzie bez problemu. Oczywiście polecali Szwalbe. Znalazłem taki model Szwalbe Pro One 28 pod dętke. Będzie ok czy w podobnej cenie znajdę coś lepszego ? Dzięki za pomoc wszystkim bo już nastawiłem się na wymianę całych kół ale na razie wymiana opon może wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) 4/5 Więc są OK. https://www.bicyclerollingresistance.com/road-bike-reviews/schwalbe-pro-one-tubetype-2020 Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi