Mod Team bogus Napisano 14 Kwietnia 2023 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2023 Cześć, Poszukuję torby mocowanej w miejscu koszyka na bidon. Jedyne co do tej pory znalazłem to Fidlock. Może ktoś z Was może podrzucić coś innego, co można zamocować w miejscu koszyka na bidon? Może być mocowanie na stałe, bez opcji szybkiego demontażu. Cytuj
spidelli Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 Mowa o takiej narzędziówce? Decathlon ma taki plastikowy pojemnik a'la bidon. Dobra opcja, żeby upchnąć tam małe a ciężkie przedmioty jak narzędzia czy części zamienne. Ewentualnie stary bidon w tej roli. Bezkosztowo. Cytuj
Mod Team bogus Napisano 14 Kwietnia 2023 Autor Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2023 Dokładnie tak. Potrzebuje schować telefon i multitoola. Zerknę na Decathlon, a stary bidon nie wchodzi w grę. Cytuj
Mandoleran Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Za bardzo takich toreb nie ma w miejscu dla bidona nie licząc faktycznie tego fidlocka. Już prędzej znajdzie się coś na górną ramę przykręcane lub na rzep. Telefon można mieć w jakieś sportowej nerce, co nawet nie poczujemy że nosimy: https://www.decathlon.pl/p/pas-do-biegania-kalenji-comfort/_/R-p-302461?mc=8560182&c=Czarny Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez Mandoleran Cytuj
spidelli Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Grubsza zabawa to te kombi-zestawy Topeak czyli multitoole Ninja doczepiane do koszyka na bidon. Wada - trzeba kupić cały szpej. No i problemu telefonu nie rozwiązuje. Do tego pojemnika z Deca smartfona nie wciśniesz. Multitool, dętka, nawet zestaw naprawczy"gluty w sprayu" - tak. Torba płetwa na ramę nie wchodzi w grę? Na gravelu tam wożę telefon, na fullu - nerka zamiennie z plecakiem. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez spidelli Cytuj
Chociemir Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 Nie wiem czy o coś takiego chodzi, ale pojemników wkładanych do koszyka na bidon jest sporo np. Elite, Specialized, SKS, Lezyne, Topeak i wiele innych. https://www.topeak.com/global/en/product/1140-CAGEPACK-XL Cytuj
cervandes Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 Przeszedłem tą drogę w ostatnim czasie, skończyło się zakupem zegarka z LTE 😂 Telefonu nie udało mi się sensownie spakować w cokolwiek minimalistycznego. Cytuj
spidelli Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 Mogą być jeszcze tylne kieszenie w kurtce/koszulce kolarskiej. Ja lubię mieszać style 😉 Mogę też z czystym sumieniem zasugerować 4 litrową nerkę Camelbaka (dwie kieszenie po 2 litry, pomiędzy nimi kieszeń na bidon). Cytuj
marcesco Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Chociemir napisał: Nie wiem czy o coś takiego chodzi, ale pojemników wkładanych do koszyka na bidon jest sporo Miałem ten narzędziownik od Topeak'a (Cagepack bez XL), potem Fidlocka i do żadnego nie wchodzi telefon, w moim wypadku niewielki Galaxy S22. Edit: plastikowego nie brałbym pod uwagę bo telefon będzie trajkotać na wybojach. Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez marcesco Cytuj
RabbitHood Napisano 14 Kwietnia 2023 Napisano 14 Kwietnia 2023 aliexpress.com/w/wholesale-bike-water-bottle-tool.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi