Franc Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Gdzie w Polsce ewentualnie w Europie można kupić dampery powietrzne DNM AOY36RC lub AO-8RC albo AO-38AR - ogólnie 165x3coś z blokadą skoku na amortyzatorze? Najlepiej dystrybutor..... Poszukuję jakiegoś niedrogiego dampera powietrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Dnmy to guano. W Polsce obecnie chyba już nie ma dystrybucji dnm - sprawdź stronę dnm. Podobno dystry jest northec Polska ale nic w ofercie nie mają. Największą szansę masz na Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 A kojarzysz inne dampery powietrzne w tym przedziale cenowym, które nie są kupą? Poza Suntour Radion, którego na dzień dobry warto rozebrać i złożyć jeszcze raz, żeby działało - ćwiczyłem na rowerze Dzieciaka? Bo używane do tej pory DNM nie musiałem rozbierać, żeby działało, więc nie jest z nimi dramatycznie.... chyba... Nie chcę przez Aliexpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Każdy nowy czy używany damper warto profilaktycznie rozebrać i złożyć godnie ze sztuką. Poza tym, fakt że działa to trochę mało, bo liczy się jeszcze to jak działa. DNM to, jak wspomniał kolega @tobo, jest kupa. Zerknij na używane modele X-Fusion, podstawowe RockShoxy, czy FOXy RP23 w dobrym stanie. Przygotuj się, że poniżej 500zł to będzie złom albo dobra okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Musi być nówka sztuka nie śmigana, dla ułatwieni - wielokrotność 4szt, z fakturą itd. Brombosz: wszelkie te wymienione dampery, są dużo droższe nić zakładany budżet, wynoszący mniej niż 500pln/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 To chcesz niemożliwego. Co do dnm - opinie, ogólnie, są (bardzo) kiepskie. Prawdopodobnie nie bez powodu polski dystry sprzed 2010 roku podarował sobie handlowanie tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 8 godzin temu, Franc napisał: Musi być nówka sztuka nie śmigana, dla ułatwieni - wielokrotność 4szt, z fakturą itd. Czasy kiedy można było kupić sensowny damper za 500zł minęły ok 2010. Teraz wykładasz 3 razy tyle minimum, lub idziesz w chińszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Napisano 14 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 qrła, martwicie mnie A Suntour Rodion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 15 godzin temu, uzurpator napisał: Czasy kiedy można było kupić sensowny damper za 500zł minęły ok 2010. Teraz wykładasz 3 razy tyle minimum, lub idziesz w chińszczyznę. Da się trafić... Ale to trzeba cierpliwie szukać i przede wszystkim się znać. Dzisiaj nowego Monarcha RT3 Plus w wersji box kupiłem za (uwaga) 899zł. I to jeszcze z darmową wysyłką oraz na dwie raty 0%, płatne dopiero w czerwcu i w lipcu. Nawet sprzedawcy napisałem jeszcze przy zakupie, że serwis zerowy jak będzie pominięty to luźno... Zrobię go sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Trzeba minimalnie pokopać. Pierwszy link "z brzegu". https://www.chainreactioncycles.com/rockshox-super-deluxe-r-rear-shock-2019/rp-prod208393 W zeszłym roku kupiłem monarcha R u nich za 450. Jest bike-discount.de, starbike.com, bike components..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Fajnie, ale nie są tak jak napisałem na początku 165x3coś tylko 210x55 i 230x60 Druga sprawa - ten zbiornik z boku, strasznie wystaje i nie wejdzie mi wahacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 Podałem przykłady cen i dostępności. Chcesz dnm - kupuj na Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 Nie upieram się na DNM, może być cokolwiek 165x3coś, wielokrotność 4szt, nufki, z fakturą w cenie zbliżonej do 100~150$/szt. DNM podałem jako przykład bo działają chyba lepiej niż Suntour Radion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Głównym problemem Raidona jest brak regulacji tłumienia. Lata jak szmata. Rozmiar 165x38 jest rozmiarem 'legacy' który został jakieś 5 lat temu zastąpiony metrycznym 165x45 , najczęściej z mocowaniem Trunnion. Jeżeli masz ograniczenie na fakturę _I_ nowe, to trafienie okazji na 4 sztuki będzie mało prawdopodobne, chyba, że będziesz niczym jastrząb na to polować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Udało się kupić 4 Raidony. Zobaczymy jak sobie poradzą Ale temat dalej pozostaje otwarty - będę potrzebował więcej amortyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi