Sobek82 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Od początku do końca, 12 złotych tylko nie płacz proszę, tyle dałem za ramę w skupie złomu, wyszło 11 zł ale nie miałem złotówki. Powoli zebrałem prawie wszystkie części, więc w międzyczasie będzie build. Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Nie będzie to żodyn wypas, ot dwa koła, sztywny widelec, przód na tarczy, tył na v-brejkach, trochę dartmoora, accenta i napęd 1x8 na Acerze, może 1x9 na deorce, trochę szpeju się wala, trochę dokupiłem, ciężko kupić koła pod 24'', na zamówienie wychodzą podobnie jak do 26/27.5 czy 29erów a ma być w miarę tanio, co oczywiście nigdy nie wychodzi. Udało się bez problemu- na szczęście, odkręcić korbę i suport z plastiku, dziś wybiję miski sterów i rama idzie do mycia, zobaczymy czy po myciu będzie piękniejsza. Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Miski wy bite, mycie dobyte. Tragedii nie ma ale jakieś zaprawki w tylnym trójkącie po ubytkach lakieru chyba zrobię. Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 Przy miarki. Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2023 😉 Pozdrow'er 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Kupiłem to magiczne koło 24'' pod kasetę, ale jak się okazało, ja nieświadom tego, bębenek jest pod kasetę 7rz, co mnie dość rozbawiło, po co ktoś w ogóle wymyślił taki bębenek, wystarczyło do standardowego, dodać pierścień jak w przypadku bębenków 11rz, żeby założyć węższą, czyt. 8/9/10s Zmuszony byłem dokupić piastę. Że nie chciało mi się tego wysyłać do kołodzieja na przekładkę, postanowiłem zrobić to sam, robiłem to pierwszy raz i jest, nie powiem, trochę zabawy😉🙃 Męczy mnie (przez wymianę piasty z mocowaniem tarczy) myśl o adapterze do ramy pod hamulec tarczowy 😉 Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez Sobek82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 5 Maja 2023 Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 Idź na kurs spawacza aluminium. Adaptery są dla leniwców. Mam na oku ramę Hexagona X2 ale na o rozmiar większych kółkach. Warte to jest cokolwiek, bo mi dziecko powiedziało, że Kross jest bleeee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi