RRFD41 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Cześć, Posiadam rower kross level 2.0 (2021, napęd 3x8). Kilka razy pękł mi w nim hak, w tym raz musiała być wymieniana przez to tylna przerzutka. Obecnie znów powtórzyła mi się ta sytuacja. Czy opłaca się w tym rowerze robić jakiekolwiek większe zmiany typu wymiana całego napędu na 1xXX, czy lepiej odpuścić sobie i kupić coś nowego, lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Kilka razy pękł w nim hak? Co ty z nim robisz? Do czego używasz roweru? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RRFD41 Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Problem w tym, że nie robię nic nadzwyczajnego. Raz sam poszedł, raz z winy awarii przerzutki, raz z winy serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Dwa razy zmieliłem przerzutkę i raz musiałem hak zmienić. Zajęło mi to jakieś 5 lat jeżdżąc po górach. Jw. Co Ty robisz z tym rowerem? Inwestycja w niego jest finansowo bez sensu. Tym bardziej, że hak kosztuje grosze. Przerzutkę do 3x8 możesz poszukać jakieś używane Deore, bo z nowym może być ciężko. Fabrycznie miałeś tam Acera, a ona jest z gównolitu i to można w rękach wygiąć. Deore powinna być już znacznie bardziej pancerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi