dulczaspl Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam, byłem na pierwszej przejażdżce nowym rowerem ale niestety od razu musiałem wracać bo usłyszałem jakieś dziwne stuki na wybojach i ku moim oczom pojawiło się coś takiego: https://www.szybkiplik.pl/dYZdHQjGf8 Cała zębatka lata z tyłu, wystarczy to tylko dokręcić czy czegoś tam może brakować? Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez dulczaspl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Jeżeli długo nie jechałeś to powinno wystarczyć dokręcenie kasety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dulczaspl Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Przejechałem chyba ze 100 metrów i od razu cofka.. okej to teraz muszę sobie klucz zakupić i oby to pomogło, jak coś to dam znać 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 25 minut temu, dulczaspl napisał: byłem na pierwszej przejażdżce nowym rowerem Przegląd zerowy roweru był zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Ogólnie dobrym zwyczajem jest przejechanie kluczem każdego elementu złącznego w nowym rowerze. Po kilku rowerach które zamawiałem znajomym zupełnie nie wierzę w to co wyjeżdża z fabryki - wszędzie luzy, nic nie wyregulowane, linki źle prowadzone a nawet zdarzyło mi się dostać rower z za długim łańcuchem który latał jak szatan wyświęcony w kościele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dulczaspl Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) Ogólnie przegląd wszystkich śrub itd zrobię sobie na weekend bo na razie brak czasu (do tego czasu dokladnie doczytam co warto jeszcze posprawdzać) Napisałem też do firmy w której kupowałem rower to odpisali mi, że mam sobie wybrać dowolny serwis rowerowy w okolicy, że cena "naprawy" powinna wynieść w granicach 150-200zł, wysłać im paragon/potwierdzenie a zwrócą pieniądze. Przed ich odpowiedzią zamówiłem już sobie klucz do kaset więc raczej sam się z tym spróbuję pobawić bo to małe miasto i nie wiem czy dobrym pomysłem jest oddawać tutaj "serwisom" rower do robienia patrząc na opinie... Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez dulczaspl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi