Biker1998 Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Wczoraj odebrałem rower z serwisu bo były wymieniane klocki i skrzypią przy hamowaniu. Dzwoniłem 5 min temu do faceta i mówi że to musi się wyrobić, dodał że wystarczy dwa trzy razy porządnie zahamować i przestanie? Czy to prawda bo mam nerwa ma niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Stare tarcze (zapewne jakieś bruzdy itp.) muszą i nowe klocki docierają się nieco dłużej niż 2 zahamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Ja uzywam pianki do odluszczania tarczy. W gravelu pomoglo od razu. W fulu pomoglo kilka zjadow '"na hamualcu", a wyly tak ze pol lasu slyszalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker1998 Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 47 minut temu, Dokumosa napisał: Stare tarcze (zapewne jakieś bruzdy itp.) muszą i nowe klocki docierają się nieco dłużej niż 2 zahamowania. Mówi że nowe, teraz zobaczyłem to są nowe. A hamowałem więcej niż 2 razy i G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Jak to będzie po polsku: Docieranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Jeśli wymienili tarcze i klocki (zakładam, że ze sobą zgodne) na nowe to wibracji być nie powinno. Piszczenia na fabrycznych shimano też nigdy nie miałem (a chyba wszystkie kombinacje różnych klocków i tarcz przerabiałem). Na alternatywnych klockach różnie - nie robię statystyk ale sporo jest klocków, które po prostu piszczą jak tylko jest delikatnie wilgotno w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi