adaszy911 Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam poszukuję przyzwoitego Crossa do jazdy codziennej asfalt 65-70, ścieżki leśne, las 35-30%. Moja waga to 90 kg na 178 wzrostu. Zależy mi na trwałości, niezawodności i wygodzie, wygląd nie ma tutaj praktycznie znaczenia. Przeglądając różne rankingi, opinie etc. wybrałem sobie parę modeli które wzbudziły moje zainteresowanie, ale że jestem laikiem w tej materii prosiłbym was o jakąś pomocne informacje a może jakieś propozycje do przemyśleń które chętnie rozważę. Merida crossway 500 2023 Giant roam disc 1 2022 Radon Scart light 9.0. 2023 Cube Nature Pro 2023 Ps. Przy moim wzroście przeważnie trafiam pomiędzy rozmiarami lepiej wybrać większy czy mniejszy? Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez adaszy911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Zwróć uwagę na takie szczegóły, jak rodzaj amortyzacji tylko Giant i Radon mają powietrzny widelec, to lepsze wyjście bo regulujesz pod siebie i jest waży mniej. Druga sprawa, to właśnie waga roweru, taka Merida czy Cube ważą ponad 14 kg, a druga dwójka około 12 kg, to również duża różnica. Ja bym wybierał właśnie z pary Giant - Radon i wziąłby tego pierwszego z racji prostszego napędu i chyba mniejszych problemów z gwarancją, bo ten Radon to chyba tylko online sprzedają tak? No i w miarę możliwości najlepiej było by się przymierzyć i przejechać, bo to może mieć wpływ na Twój wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi