Franekfrank Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Panowie znalazłem w fajnych pieniądzach ramę Cipollini rb1k the one z tego co się zorientowałem ma ona możliwości montażu suportu na linkach. Myślałem o suporcie Dura Ace 9000 oczywiście używanym (Przerzutka przód RD-9000 Przerzutka tył RD-9000 SS Klamko manetki ST R-9000 prawa i lewa można kupić za 1900 zł ) z tego co się zorientowałem to korba i klapomanetki sa najdroższe no i oczywiście koła ... jesli chodzi o korbe wybiore chyba tą ponieważ tez ją ktoś polecał SL-K light 130BCD i jest tańsza niz da9000. Proszę o ewentualne porady. Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez Franekfrank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Cytat z tego co się zorientowałem ma ona możliwości montażu suportu na linkach A czym jest ten "suport na linkach"? Rama może co najwyżej nie mieć możliwości montażu grupy mechanicznej a symbole podzespołów jakie wymieniasz są właśnie mechaniczne Mam też wrażenie, że twój poziom zaawansowania znacząco odbiega od typowego odbiorcy roweru złożonego na takiej ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franekfrank Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) Dokładnie miałem na myśli grupę mechaniczna. Wybrałem tą ramę ,bo wizualnie mi się bardzo podoba ... dopiero zaczynam swoją przygodę z szosą myślałem o dura ace, bo składam rower na lata. Myślę, że pojedyncze części można wyrwać za fajne pieniądze - niestety gotowy rower, nawet używany na takim suporcie to spora kwota 😕 Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez Franekfrank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Neco za 70 zeta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 @Franekfrankchłopie, chcesz składać rower (pomijając już, że pojęcia nie masz o szosie a tym bardziej tak bezkompromisowej) a nie wiesz czym jest suport, ja odpadam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franekfrank Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 @Mihau_ Początkowo miałem jechać po ten rower ale prawdopodobnie jutro już będzie sprzedany ( ma ktoś jutro przyjechać obejrzeć ) 1 opcja gotowy Hamulce: Shimano 105 Korba: Gossamer FSA 50 T i 34 T Napęd: Kaseta 10 Shimano 105 2 opcja składak Znalazłem cipollini: Frameset zawiera: - rama karbonowa - widelec karbonowy - sztyca karbonowa - zacisk siodła - stery - hak przedniej i tylniej przerzutki - kierownica karbonowa cipollini szer. 420mm - mostek TIME dł. 100mm - suport wkręcany ceramiczny pod shimano lub srama Stwierdziłem, że można by coś złożyć 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Spoko te chińskie gówno z ołeliksa to świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Nieeeeeee, to nie może być prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Namnożyło się ostatnio tych drogich framesetów w przystępnych cenach. Za chwilę nie będzie się dało wyjechać "na miasto" żeby nie trafić na F12 od Kwiato czy inne Czipolini rodem z OLX 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 12 godzin temu, Franekfrank napisał: Panowie znalazłem w fajnych pieniądzach ramę Cipollini rb1k the one z tego co się zorientowałem ma ona możliwości montażu suportu na linkach. Myślałem o suporcie Dura Ace 9000 oczywiście używanym (Przerzutka przód RD-9000 Przerzutka tył RD-9000 SS Klamko manetki ST R-9000 prawa i lewa można kupić za 1900 zł ) z tego co się zorientowałem to korba i klapomanetki sa najdroższe no i oczywiście koła ... jesli chodzi o korbe wybiore chyba tą ponieważ tez ją ktoś polecał SL-K light 130BCD i jest tańsza niz da9000. Proszę o ewentualne porady. Jaki sens ma kupowanie używanego suportu dura ace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 On nie wie co to suport, uważa, że suport = osprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 @Franekfrank https://pl.wikipedia.org/wiki/Suport_rowerowy Z tym tez się zapoznaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franekfrank Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 11 godzin temu, abdesign napisał: Spoko te chińskie gówno z ołeliksa to świetny pomysł Podałem po prostu przykład https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/shimano-komplettgruppe-dura-ace-9000-9100-kurbel-175mm/2411292407-217-361 Godzinę temu, tobo napisał: Jaki sens ma kupowanie używanego suportu dura ace? Z tego co wyczytałem DA jest najlepiej wykonana ( 105, ultegra), więc raczej jest to sprzęt trwały. 2 godziny temu, KNKS napisał: Namnożyło się ostatnio tych drogich framesetów w przystępnych cenach. Za chwilę nie będzie się dało wyjechać "na miasto" żeby nie trafić na F12 od Kwiato czy inne Czipolini rodem z OLX 😁 https://www.olx.pl/d/oferta/rama-szosowa-karbonowa-CID767-IDMwHuA.html O tej myślałem BTW dzięki za linki na pewno sprawdzę później. Godzinę temu, Mihau_ napisał: On nie wie co to suport, uważa, że suport = osprzęt Faktycznie mój błąd Panowie to może inaczej szukam pierwszej szosy na pewno używanej. Jeśli gotowy rower to na jaki model 105 ewentualnie ultegry patrzeć ... Da odpada "gotowa". Chciałbym, aby to był rower full karbon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Chińskie gówno tyczyło się ramy, która nie jest żadną okazją i na dodatek nawet kopią jest marną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 To badziewie wisi na olx już kilka miesięcy 38 minut temu, Franekfrank napisał: Z tego co wyczytałem DA jest najlepiej wykonana ( 105, ultegra), więc raczej jest to sprzęt trwały. Dla własnego dobra nie bierz się za tematy o jakich nie masz zielonego pojęcia. Zarówno kwestie ramy jak i osprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franekfrank Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 https://www.olx.pl/d/oferta/rower-szosowy-kuota-kharma-2010-r-rozmiar-54-carbon-CID767-IDTOOGa.html Coś takiego? W takim razie na jakim osprzęcie szukać gotowca używanego ? tak jak pisałem 105 i ultegra od jakiegoś konkretnego modelu szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Najpierw się określa swoje potrzeby i preferencje a później szuka roweru * a na pewno nie kupuje się takich antyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franekfrank Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 6 minut temu, Mihau_ napisał: Najpierw się określa swoje potrzeby i preferencje a później szuka roweru * a na pewno nie kupuje się takich antyków Ciężko w sumie coś powiedzieć głównie chce jeździć po ulicy/ścieżkach rowerowych czytałem, że dobry wybór na start to triban na 105 ale ciężko z dostępnością na olx jeśli chodzi o rozmiar 54 ... facet od tego kuota pisał, że jest w stanie bardzo dobrym kilka rys - chyba normalna sprawa. Chce po prostu kupić dobry rower na start ... nie chce nowego, bo jeśli się okaże, że to nie dla mnie na pewno dużo stracę na odsprzedaży nawet świeżego modelu. Takie coś też mam w ulubionych https://www.olx.pl/d/oferta/scott-cr1-comp-karbon-ultegra-54cm-7-4kg-CID767-IDTy60P.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Używany suport DA - za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franekfrank Napisano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 @tobo 700 € ale jednak szukam gotowej używki na 105 lub ultegrze z tego co już się zorientowałem warto wybrać 105 od R7000 2x11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Suport dura ace za 700€? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi