Lineage Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Im więcej człowiek szuka i czyta tym większy problem z wyborem. Chciałem kupić licznik Sigma Sport Pure 1 ATS, ale nie ma zegarka i temperatury. Wiec wybór padł na BC 10.0 WL, jednakże tu pojawiła się obawa o ATS. Wiec znowu szukanie… znalazłem na Allegro BC 16.16 STS i BC 12.0 WL. Ceny zbliżone. Skłaniam się ku 1. 12.0. 2. 16.16 a może ten 10.0 będzie ok.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Kwietnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Jak Sigma to tylko STS. Wersję BC-12.0WL niedawno opisałem w strefie testów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Sigmy ATS mają niekodowaną transmisję podatną na zakłócenia z zewnątrz. Jeżeli Sigma już to tylko STS-y. Popatrz jeszcze na VDO R2 WR . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lineage Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 VDO R2 WR jest na kablu. Wersja WL bezprzewodowa ale tez ATS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Kupiłem licznik sigma pure i okazuje się że nie można wpisać przebiegu , wymienię baterie i znowu licznik wyzerowany , w starej sigmie była taka opcja , czy wszystkie nowe sigmy nie mają opcji wpisywania przebiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Cześć Ja też dużo szukałem i w końcu sam nie wiedziałem co jest co w tych licznikach 😁 ostatecznie los nie był łaskawy i źle trafiłem😁kiedyś jakoś to bardziej jasne było, niestety u mnie też nie można wprowadzić przebiegu ale podobno ma zapamiętywać ahaa na pewno😉. Może ktoś wie który oprócz pomiaru kadencji ma też średnią kadencje z wycieczki? Lineage zależy czego oczekujesz bo tak naprawdę dla wielu w tym dla mnie prócz kadencji to najważniejszy jest czas wycieczki, dystans, dystans całkowity, godzina i fajnie jak ma temperature oraz podświetlenie a te opcje chyba większość ma bo nawet taki z Julii posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 Nie lepiej kupić jakiś prosty licznik z GPS który jednak potrafi wyświetlić znacznie więcej danych? Do tego odpada kwestia zakłóceń sygnału a cenowo wyjdzie pewnie nawet taniej od Sigmy STS.. Przykładowo: https://www.pepper.pl/promocje/igpsport-gps-komputer-rowerowy-bsc100s-661349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Kwietnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Czy lepiej, to zależy co kto potrzebuje, bo to jednak urządzenia dla zupełnie innych odbiorców. Liczniki z GPS mają wady; często trzeba ładować, a sygnał z GPS jest mniej precyzyjny niż ten bezpośrednio z czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Cytat Liczniki z GPS mają wady; często trzeba ładować, a sygnał z GPS jest mniej precyzyjny niż ten bezpośrednio z czujnika. Dlatego najlepiej do licznika GPS dokupić czujnik na koło za 90zł 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) No właśnie czujnik prędkości rozwiązuje kwestie precyzji, tutaj sprawdzony Magene S3+ za niecałe 40zł. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Kwietnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 Co nie zmienia faktu, że nie każdemu GPS jest potrzebny. W praktyce przydaje się tym co zapisują swoje trasy, albo ściągają trasy z neta żeby licznik ich poprowadził. W innym przypadku nie ma sensu takiego licznika kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 4 godziny temu, keltu napisał: tutaj sprawdzony Magene S3+ za niecałe 40zł On pasuje do tego BSC100S? Sigma na uśpieniu pokazuje godzinę i chyba nie można tego zmienić. A w tym liczniku IGPSPORT można ustawić np. temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Ten Magene będzie działał z każdym czujnikiem który ma łączność ANT+ co do drugiego pytania nie bardzo rozumiem. Tu raczej nie ma czegoś takiego jak uśpienie a co ma wyświetlać można sobie sobie ustawić wedle uznania są bodajże 3 ekrany z różnymi danami + możliwość ich edycji w apce. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 @keltu, Sigma po pewnym czasie od zatrzymania wyświetla godzinę. Chodzi mi o to czy w tym IGPSPORT można ustawić np. temperaturę? Chyba, że to działa na innej zasadzie? Dopytuję, bo nie miałem styczności z żadnym licznikiem GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) @chudzinki Tu nie ma czegoś takiego, cały czas wyświetla ci jeden ekran z danymi jak na obrazku niżej. Masz 4 ekrany z różnymi danymi pomiędzy którymi możesz się przełączać, w aplikacji możesz sobie też zmienić jakieś pole z danymi na inne, np. zamiast GRA (nachylenie) na temperaturę. Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi