Skocz do zawartości
  • 0

Wymiana blatu. Ile zębów?

Pytanie

Napisano

Cześć.

Jeżdżę do pracy na składaku że wspomaganiem elektrycznym, w konfiguracji napędu z przodu blat 44 T z tyłu wolnobieg 14-28T. Przy wspomaganiu na najwyższym trybie, przy prędkości 25 km/h nie ma sensu pedałować ponieważ kadencja jest za wysoka i stąd moje pytanie, jaki blat zamontować w miejsce oryginalnego? 52-54 T będzie wystarczający? Czy w przypadku wymiany na większy o 8-10 zębów będzie konieczna wymiana łańcucha?

Pozdrawiam R.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Blat wejdzie. Po prostu zdemontuje oryginalna osłonę łańcucha. 

• 0
Napisano

Hmmm. Pytanie czy ten wolnobieg zmieści się w miejscu oryginalnego 6-cio rzędowego?    

• 0
Napisano (edytowane)
W dniu 10.04.2023 o 20:30, Kettler napisał:

Właśnie po napisaniu swojego posta wszedłem w neta i widziałem tą ofertę i się zastanawiałem nad tym czy to prawda a jeśli tak to potwierdza powiedzenie, że człowiek uczy się całe życie a i tak umiera głupi 😁

Edit. Tylko ta cena...

Edytowane przez Greg1
Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...