Ishiyan Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Dzień dobry, Jakieś doświadczenie lub porady czy można rower elektryczny o wadze 25 kg przewozić na bagażniku dachowym [firmy thule]. Niestety nie mogę innego bagażnika zamontować. Czy rower elektryczny nadaje się na jazdę podczas intensywnego deszczu? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Bagażniki Thule mają obciążenie maksymalne 17-20 kg zależnie od modelu. Więc raczej nie. Łatwiej z tymi na hak. Masz hak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 25 kg to pewnie z baterią, pytanie czy można ją zdjąć dodatkowo można wyjąc siodełko co pozwala przyciąć około 4 kg. Wtedy jesteś blisko limitu który wiadomo jest z duża rezerwą. Rowery generalnie nie lubią wody ale elektryki są intensywnie eksploatowane chociażby w Holandii gdzie pogoda jest jaka jest 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Ja wożę na dachu. Baterie wyciągam oczywiście. Bywało, że jechałem w deszczu przez jakieś 130km i nie zauważyłem problemów z rowerem. Ale faktem jest, że nigdy nie było tak żeby rower od razu miał być jeżdżony, zawsze te kilka godzin spędzał pod dachem w suchych warunkach. Co do samej jazdy na rowerze to zdarzały się incydenty deszczowe ale nie jakieś długie bo nie lubimy jeździć w deszczu. Te kilki km, które czasem się trafiały nie miały wpływu na działanie roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 20 godzin temu, Ishiyan napisał: Dzień dobry, Jakieś doświadczenie lub porady czy można rower elektryczny o wadze 25 kg przewozić na bagażniku dachowym [firmy thule]. Niestety nie mogę innego bagażnika zamontować. Czy rower elektryczny nadaje się na jazdę podczas intensywnego deszczu? Pozdrawiam Piotr W zeszłym roku wracałem z Tczewa to Katowic autostradą w deszczu. Na bagażniku trzy rowery, w tym e-bike żony. 3 godziny jazdy ~90-100 km/h w ciężkim deszczu nie zrobiły na maszynie jakiegoś wrażenia. Bateria i licznik wyjęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi