Ishiyan Napisano 9 Kwietnia 2023 Napisano 9 Kwietnia 2023 Dzień dobry, Jakieś doświadczenie lub porady czy można rower elektryczny o wadze 25 kg przewozić na bagażniku dachowym [firmy thule]. Niestety nie mogę innego bagażnika zamontować. Czy rower elektryczny nadaje się na jazdę podczas intensywnego deszczu? Pozdrawiam Piotr Cytuj
Wojcio Napisano 9 Kwietnia 2023 Napisano 9 Kwietnia 2023 Bagażniki Thule mają obciążenie maksymalne 17-20 kg zależnie od modelu. Więc raczej nie. Łatwiej z tymi na hak. Masz hak? Cytuj
Kettler Napisano 10 Kwietnia 2023 Napisano 10 Kwietnia 2023 25 kg to pewnie z baterią, pytanie czy można ją zdjąć dodatkowo można wyjąc siodełko co pozwala przyciąć około 4 kg. Wtedy jesteś blisko limitu który wiadomo jest z duża rezerwą. Rowery generalnie nie lubią wody ale elektryki są intensywnie eksploatowane chociażby w Holandii gdzie pogoda jest jaka jest 😁 Cytuj
lewocz Napisano 10 Kwietnia 2023 Napisano 10 Kwietnia 2023 Ja wożę na dachu. Baterie wyciągam oczywiście. Bywało, że jechałem w deszczu przez jakieś 130km i nie zauważyłem problemów z rowerem. Ale faktem jest, że nigdy nie było tak żeby rower od razu miał być jeżdżony, zawsze te kilka godzin spędzał pod dachem w suchych warunkach. Co do samej jazdy na rowerze to zdarzały się incydenty deszczowe ale nie jakieś długie bo nie lubimy jeździć w deszczu. Te kilki km, które czasem się trafiały nie miały wpływu na działanie roweru. Cytuj
uzurpator Napisano 10 Kwietnia 2023 Napisano 10 Kwietnia 2023 20 godzin temu, Ishiyan napisał: Dzień dobry, Jakieś doświadczenie lub porady czy można rower elektryczny o wadze 25 kg przewozić na bagażniku dachowym [firmy thule]. Niestety nie mogę innego bagażnika zamontować. Czy rower elektryczny nadaje się na jazdę podczas intensywnego deszczu? Pozdrawiam Piotr W zeszłym roku wracałem z Tczewa to Katowic autostradą w deszczu. Na bagażniku trzy rowery, w tym e-bike żony. 3 godziny jazdy ~90-100 km/h w ciężkim deszczu nie zrobiły na maszynie jakiegoś wrażenia. Bateria i licznik wyjęte. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi