NerfMe Napisano 2 Maja 2023 Napisano 2 Maja 2023 To zdecydowanie Skeen Trail, a nawet może być za ciężki;) Cytuj
Maciorra Napisano 2 Maja 2023 Napisano 2 Maja 2023 Do okazyjnego jeżdżenia po flow trailach i spacerów po lesie z dzieckiem w ogóle nie kupował bym fulla, tylko jakiegoś sensownego ht. Cytuj
NerfMe Napisano 2 Maja 2023 Napisano 2 Maja 2023 A tam. Dobry full nie jest zły, zawsze wygodniej, jeszcze zależy jakie kto ma okoliczne lasy. W cenie tych Radonow to ciężko tak wyposażone HT znaleźć. Cytuj
Maciorra Napisano 2 Maja 2023 Napisano 2 Maja 2023 Oczywiście, że dobry full nie jest zły, ale kolega szuka roweru do jeżdżenia po "lasach i wałach z dzieckiem" i okazyjnie do wypadu do bike parku i to na łatwe trasy. W takiej sytuacji kupno fulla to jak kupno Iveco Daily, bo co prawda na codzień dojeżdżasz 15 km do pracy do biura, ale raz na rok musisz przewieźć pralkę:) Hardtail z dobrą geometrią w górach sobie poradzi świetnie , a jak z czasem okaże się, że tych gór będzie więcej, a zamulania z dzieckiem po lokalnych lasach mniej to zawsze można sobie zrobić prezent i zmienić rower. 1 Cytuj
NerfMe Napisano 2 Maja 2023 Napisano 2 Maja 2023 Ja generalnie się zgadzam z powyższym zdaniem, ale kolega napisał też że się uparł na fulla. Według danych producenta Skeen Trail jest tańszy i lżejszy niż Canyon Stoic 4. To jest moim zdaniem naprawdę świetna oferta i nie ma co się ograniczać. Cytuj
Sultom Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 Jeździłem hardtailem w Świeradowie, potem wypożyczonym fullem w Czarnej Górze i właśnie takie trasy typu Milky Way chciałbym jeździć. Chciałbym zacząć od czegoś że skokiem 120-140. Może z czasem zacząłbym jeździć trudniejsze trasy, w miarę rozwoju techniki jazdy. Póki co chciałbym coś na czym nie będę się męczył z dzieckiem w pobliskim lesie i na wałach ale też żebym mógł sobie sam poszaleć na singlach czy Bike parkach. Zdaje sobie sprawę, że koszty serwisowania fulla są wyższe, ale mam jakieś zdolności manualne i myślę że dużo rzeczy ogarnę sam czy z pomocą brata, lub yt. Ten Radon wydaje się być naprawdę fajna opcja ale nie ma Polskiego oddziału, co w przypadku jakiś problemów z rowerem może być problematyczne. Canyon droższy i ma gorszy osprzęt, za to jest Polski oddział, więc tak jakby bezpieczniej bym się czuł. Cytuj
Wojcio Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 Dzieci szybko rosną, full jest tylko problemem z fotelikiem. Potem jest trochę over-killem, ale ja z dzieckiem jeździłem fullem (108/130mm) po nizinnych okolicach. Z córką dziesięcioletnią szło już pojechać w góry (bike parków nie było). A teraz dzieciaki śmigają. Widuję rodziców co elektrykiem holują malucha na rowerze 20” z hydraulicznymi tarczami, a potem gładkim trailem w dół już oddzielnie. Pojawił się poważny sprzęt dla dzieci. Ostatnio kupiłem lepszego fulla, by w ogóle jechać za córką i jakoś rywalizujemy - kto co podjedzie czy jak zjedzie, ale w skakaniu to już nie dam rady dogonić. Kup rower jaki ci się podoba. Na jaki masz zajawkę. A! Wspomniane Iveco Daily też się przyda do wożenia rowerów 1 Cytuj
NerfMe Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 Jak MilkyWay jest dla Ciebie flow trailem to full będzie dobrym wyborem, tylko do tego jednego miejsca między drzewami trzeba by kierownicę ucinać;) Oddziałem Canyona w Polsce bym się za bardzo nie sugerował, bo gwarancyjne sprawy i tak idą do Niemiec. Cytuj
Sultom Napisano 27 Czerwca 2023 Napisano 27 Czerwca 2023 Dzisiaj dotarł Radon Skeen Trail AL 7. Okazuje się że jest partner serwisowy w Lubinie (jestem z Wrocławia więc względnie niedaleko). Pogoda pozwoliła tylko na króciutką przejażdżkę i kombinuję jeszcze z ustawieniem zawieszenia ale póki co jestem mega zadowolony. Szczerze polecam jeśli ktoś się waha, na żywo rower wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi