McOsh Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 Cześć, przymierzam się do zakupu pierwszego fulla. Wzrost 183cm, waga 100-105kg. Do tej pory jeździłem na Rockriderze XC100, ale z racji przeprowadzki blisko gór chciałbym spróbować czegos nowego. Na początku w grę wchodzą single i mniej wymagające trasy, a później zobaczymy. Chciałbym tez moc na takim rowerze przejechać czasami dłuższe odcinki. Rowery za którymi się rozglądałem do tej pory to: - Rockrider AM100s - Marin Rift Zone 2 2023 - Marin Rift Zone 3 2022 - Canyon Neuron 6 Wiadomo, ze cenowo najlepiej wypada Rockrider i zostanie na ew. ulepszenia, ale jestem otwarty na propozycje dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 Tegoroczny Rift Zone 2 jest strasznie ciężki (Flowmountainbike podaje wagę 15.6 kg), moim zdaniem jak na dłuższe wycieczki to taka masa go dyskwalifikuje. Nowy Neuron wydaje się najfajniejszym rowerem z wymienionych przed Ciebie, pamiętaj tylko że serwis zawieszenia foxa będzie drogi. Spójrz jeszcze na Giant Trance 29, ja mam poprzednia generację i to jest fajny rower na stosunkowo lekkiej ramie, z bardzo dobrym zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 8 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 Canyon wydaje mi się najlepsza opcja, a koszt serwisu to nie problem, bo zawsze dbam o swoje rzeczy ew. czy któryś z wiodących producentów ma takie podejscie gwarancyjne jak Decathlon czy są ew. jakies większe problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 Przy takim budżecie dałbym sobie sposkój z AM100 S, bo RS 35 Gold to gorszy widelec niż Bomber Z2 i Fox 34 Rhytm (Gold to Recon z grubszymi goleniami). Lepiej też mieć napęd 1x12 z kasetą 10-51 niż 11-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi