hawkeye Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Cześć! Czy jest realne znaleźć rower full (XC/DC) z dobrą aluminiową ramą do 10.000 tys zł lub w tej okolicy? Osprzęt może być jak najbiedniejszy. Rower miałby służyć jako dawca ramy. Interesuje mnie skok 100-120mm, koła 29", piasta boost, wewnętrzne prowadzenie linek (ale nie przez stery). Oferta na aluminiowe fulle XC jest dosyć wąska (aktualnie widzę głównie rowery karbonowe w tej kategorii). Wśród rowerów aluminiowych ze skokiem 140mm jest szerszy wybór. Znalazłem np. Speca Stumjumpera Alloy, Rift Zone'a czy Neurona, tylko że nie potrzeba mi aż takiego skoku... Będę wdzięczny za podesłanie propozycji. Może czegoś nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 XC to chyba bardziej Epic/Epic Evo, Canyon Lux niż Stumpjumper cz Neuron. Oiz: https://www.greenbike.pl/rower-gorski-orbea-mtb-oiz-h30-29-w-100-gotowy-do-jazdy-p-7199.html?gclid=EAIaIQobChMIraftquWX_gIVgeGyCh2ylAyCEAQYASABEgKiYvD_BwE Top Fuel ( tylko to ciężkie jest): https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-trek-top-fuel-5-2022 Jest jeszcze Ibis Ripley AF czy Giant Trance ale to już bardziej trialowe rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawkeye Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Właśnie o to chodzi, trailówek znalazłem kilka. XC/DC nie mogę znaleźć prawie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Choć Giant Trance pozycjonowany jest jako trail, to skok 115mm z tyłu i widelec 130 mogą ci pasować. Zawieszenie jest bardzo dobre. Mam na zbyciu dwuletniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) @hawkeye decathlon i ich Rockrider xc500s? edit: to jednak karbon z aluminiowym tylnym trójkątem Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Merida one twenty RC Orbea Oiz H30 Kross Earth 2.0 Cube Stereo 120 Rose Ground Control Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi