MaxMaximus Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Hejka. 35 lat 183 cm 100 kg kawał dziada bez brzucha typu bęben z zamiarem wagi 90kg Szukam roweru MTB typowo do lasu 80% a 20% to dojazd do pracy ścieżkami. Rowerek tani na początek. Ostatnio jeździłem z 10 lat temu, ale kondycja słaba i muszę ją poprawić. Jazda po ulicy nie robi mi fanu dlatego decyduję się na MTB. Bardzo proszę o pomoc. Chciałbym aby rower miał możliwość wymiany amorka na powietrzny tak za jakiś czas. Jeśli to niemożliwe przepraszam za bluźnierstwo . Nie mam kaski na brutala za 5k. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Kup cokolwiek, jeździj i zbieraj kasę na lepszy sprzęt. Za 2500, 3500 czy nawet 4500 ciężko kupić coś w co warto wkładać kolejne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Jeśli ma być rower "na raty", to fajną ramę ma romet monsun Ltd za 3500zł. Warto wziąć pod uwagę, że sensowna jest tam tylko rama i ma ona stricte wyścigowy charakter. Cała reszta jest "zapychaczem". Ja bym kupił najlepszy rower na jaki starczy budżetu o jak najmniejszej utracie wartości. Pojeździć, rozeznać, sprzedać, kupić "docelowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Przyszłościowa rama powinna mieć stożkową główkę oraz sztywną oś w standardzie 148x12 mm, co zapewni kompatybilność ze wszystkimi dostępnymi na rynku amortyzatorami, napędami oraz kołami. Tutaj ograniczają Cię wyłącznie budżet i fantazja. Niestety, za 2500 zł nie dostaniesz roweru z taką ramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxMaximus Napisano 6 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Jakiś model co by rama nie pękła 20 km od domu ? Kelly Spider 40 z innego tematu polecali L wystarczy i oponki 27,5 ? Kiedyś był rower ,,o ładny ten no to ten,, i cyk do sklepu a teraz szok. Trzeba dysponować wiedzą co i jak żeby sobie kierownicy w głowę nie wbić Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez MaxMaximus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) W żadnym wypadku nie kupuj roweru XC na kołach 27,5". W segmencie XC średnie koło wymarło dawno temu, przez co możesz mieć problem z kupieniem sensownych opon, nie wspominając nawet o przyzwoitym amortyyzatorze (chyba tylko Suntour jeszcze wspiera ten standard). Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez Galvatron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxMaximus Napisano 6 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Czyli L i 29 da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 14 minut temu, Galvatron napisał: W segmencie XC średnie koło wymarło dawno temu, przez co możesz mieć problem z kupieniem sensownych opon, Co Ty opowiadasz? Mezcal G2.0 https://www.rowertour.com/p/213423/opona-vittoria-mezcal-g2.0-27.5-zwijana#rozmiar-27.5x2.25 Race King Racesport https://www.rowertour.com/p/192150/opona-continental-race-king-racesport-zwijana#rozmiar-27.5 x 2.20 Rocket Ron Evo https://biostern.abstore.pl/opony-mtb-schwalbe-rocket-ron-27-5x2-25-evo-tle-sg,c106,p6680,pl.html Nie ma żadnego problemu z zakupem dobrych opon XC do 27,5 Za 2,5k to kup w zasadzie cokolwiek byle hamulce tarczowe miało i napęd od 8 rzędów w górę. Amor powietrzny zawsze można dołożyć, jakiś Raidon czy Epixon się znajdzie na QR i prostą rurę. Czy to ma sens finansowy? Żadnego, ale da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) https://www.1enduro.pl/test-marin-bobcat-trail-3-2021/ Na Alledrogo widzę parę sztuk w okolicy 2000 zł. to nawet taniej jak przed Covidem , resztę zostaw sobie na upgrade'y z czasem można nawet wrzucić myk-myk'a. Edit: https://allegro.pl/oferta/marin-rower-bobcat-trail-3-29-czarny-l-13503761323 Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 To chyba był jakiś błąd cenowy bo podnieśli z 2080 na 2800 zł. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 @keltu, rano zobaczyłem Twój wpis odnośnie Bobcata w okolicach 2000 zł i miałem podesłać Twój post autorowi tematu, w którym się udzielałem, a który to pytał o rowery do tej kwoty. Otwieram link, a tu 2400... To mówię sobie - za drogo. Teraz faktycznie 2800 😄. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi