buba88 Napisano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 Na początek mam 171cm i 68kg. Szukam roweru do wożenia dziecka do żłobka i później jazda do pracy, w sumie ta trasa ma 5,5km. Aktualnie jeżdżę starym 'góralem' i ciągnę za sobą przyczepkę. Jako, że idzie wiosna a pociecha jest niewielka to chcę ją wozić w foteliku przednim. Po zamontowaniu fotelika w aktualnym rowerze nie mam miejsca między fotelikiem a siodełkiem żebym mógł się zmieścić przy ruszaniu. Szukam roweru używanego, a jako fanaberie wymyśliłem sobie, że chce żeby był na pasku, miał przerzutki w piaście i sztywny widelec. Nie wiem jaki wybrać rozmiar ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) Teoretycznie Marin Presidio 3 spełnia wymagania ale nie wiem czy znajdziesz używkę, tu jest 'nieco' ponad budżet nowy. https://allegro.pl/oferta/marin-presidio-3-rama-17-28-wielokolorowy-13285658004 Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buba88 Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 Szukam czegoś bardziej trekkingowego, żeby zawiesić jeszcze sakwę i żeby były błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) Błotniki zawsze można dokupić, sakwę też. Ja woziłem dziecko z tyłu i Tobie też to radzę. Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez marcesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buba88 Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Dlaczego radzisz z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Ja raczej radziłbym zostać z przyczepką. Wyobraź sobie konsekwencje gleby z fotelikiem i konsekwencje gleby z przyczepką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Oczywiście przyczepka jest najlepsza ale w tym wypadku, tj. dom-żłobek-praca będzie to problematyczne, sam próbowałem i poległem. @buba88 Jeżdżąc balansujesz ciałem, mając dziecko i fotelik między kierownicą a siodełkiem mocno ograniczasz swobodę ruchu, nie mówiąc już o tym, że dziecko z przodu będzie odwracać Twoją uwagę od trasy, czy tego chcesz czy nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Ja z Żoną wspólnie trójkę dzieci w foteliku montowany z przodu woziliśmy głównie po mieście. Nie wyobrażam sobie fotelika z tyłu. Z najmłodszą objeździłem nawet single w Bardzie, oczywiście na spokojnie, dla zabawy. Zaznaczę że oboje jesteśmy słusznego wzrostu, Żona nawet minimalnie wyższa od autora tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buba88 Napisano 6 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 @wolek Właśnie tego się obawiam, że przy moim wzroście rama może być złamała żeby było jakoś w miarę komfortowo. Żona jaki rower ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Mieliśmy wtedy MTB na 26 calach te same tylko w różnych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-500-lf-niska-rama/_/R-p-336198 W opisie jest info o foteliku. Wiadomo, błotniki itp też są. Z powodu fotelika proponuje niską ramę. https://www.decathlon.pl/p/mp/ok-baby/fotelik-rowerowy-dzieciecy-tylny-na-rame-okbaby-10-srebrny-ciemnoszary/_/R-p-dd2851e2-0434-47f9-b3cc-1e59fb341d43 Według mnie fotelik z przodu jest złym pomysłem. Kupowanie używanych części itp gdy dziecko ma z tym kontakt jest nie odpowiedzialne. Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi