pablo945 Napisano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 Witam Trochę muszę się rozpisać Chciałbym uzyskać szersze opony z tyłu do których będę mógł mógł założyć błotnik, obecnie do widełek z tyłu mogę zmieścić max opony o rozmiarach 29x2.25 semi slick, błotnik już nie wejdzie a bardzo by mi się przydał bo jeżdżę całorocznie do pracy w różnych warunkach pogodowych z wyłączeniem burz, wichur, zamieci śnieżnych. Co do hamulców z tyłu mam V-brake ale mogę zamontować porządny adapter do hamulców tarczowych. Z przodu mam hydrauliczny hamulec. Pytanie zasadnicze Czy zmiana tylnej obręczy 28" na 26" bardzo popsuje geometrię na sztywnej aluminiowej ramie crossowej 19" z silnikiem bafang 250W? Z przodu zostaje obręcz 29" o niskim profilu z oponą 29x3.0. Z tyłu myślę że spokojnie na szerszej obręczy wejdzie opona 26x2.6-2.8 i tutaj pojawia się kolejne pytanie czy takie coś lepiej się sprawdzi jeśli chodzi o amortyzację na różnej nawierzchni niż opona 29x2.25 i czy da mi lepsze przyspieszenie na starcie? Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi