OlSol Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 Szukam roweru do 2000 PLN do codziennej jazdy przedszkole-praca-dom: Wymagania: w miarę lekki (będę go codziennie musiała razem z fotelikiem dziecięcym wtargać po schodach do piwnicy); z damską ramą albo ewentualnie jakąś gender neutral, ale typowo męska odpada (rama M - 19', koła 27,5-28'); z możliwością umocowania fotelika dla dziecka do ramy roweru; nie typowo miejski, bo łącznie będę pokonywać ok. 15 km w różnych warunkach pogodowych (no może z wyjątkiem ekstremalnych śniegów i przymrozków), częściowo po drodze szutrowej - płaskiej ale wyłożonej irytującymi kamyczkami, więc nie wiem, czy miejski pociągnie, zwłaszcza z dzieckiem w foteliku; umożliwiający utrzymanie pozycji w miarę wyprostowanej. Jestem gotowa iść na kompromisy, bo wiem, że moje wymagania dot. użytkowania mogą nie sprostać wymaganiom finansowym. Możecie polecić jakieś modele? Cytuj
marcesco Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 Z doświadczenia Ci powiem, że lepiej wziąć swój fotelik (o ile go już posiadasz) i przejść się po sklepach rowerowych bo nikt tutaj nie będzie strzelać czy akurat fotelik X pasuje do roweru Y. Wydaje mi się, że szukasz roweru typu cross. Cytuj
Mihau_ Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 Chyba nic sensowniejszego nie istnieje https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-500-niska-rama/_/R-p-305054?mc=8601841&&cd=1625039213&ad=57336423530&kd=&gclid=Cj0KCQjwla-hBhD7ARIsAM9tQKvqiCIytzpekeGkTE3PwdZIwYSD1pVXTUA9HNOxxDBvbWF7X9f8noQaAuiQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Cytuj
Kettler Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) https://unibike.pl/cross/prime-lds/ ale tego Elipsa którego zaproponował @Mihau_trudno jest pobić bo tam jest wszystko co potrzeba do jazdy miejskiej 🙂 Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Kettler Cytuj
KurczakNorris Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 Z dwóch zaproponowanych wybrałbym dla Autorki tego Elopsa, bo do takich asfaltowych zastosowań ma wszystko, włącznie z kompletnym oświetleniem i błotnikami. Lepszy jest też na szosie sztywny, nawet aluminiowy widelec niż ciężki pseudo amortyzator. Poza tym, ten Elops jest naprawdę dobrze wykonany i po prostu ładny. Cytuj
Kettler Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 @KurczakNorristak jak pisałem wcześniej nie nam nic przeciw Elapsowi. Zastanawia mnie jedynie czy widziałeś go w realu. Moje doświadczenie z rowerami i nie tylko z Decathlonu jest takie, że na zdjęciach jest super, niestety w realu bywa różnie 😕 Cytuj
KurczakNorris Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 No właśnie widziałem go na żywo, w akcji. Spodobał mi się, ma to coś. Do tego ma normalnie wyglądającą, jak na Decathlon , ramę. 1 Cytuj
Wojcio Napisano 18 Kwietnia 2023 Napisano 18 Kwietnia 2023 Żona ma tego elopsa i jest bardzo ładny. Wyglada na droższy niż jest. I „letko chodzi”. Jeno napęd nie jest cichy. Ale nie jest też zły. Sylwetka taka hybrydowa - pochylona ale nie wyścigowa. Natomiast wąska opona i sztywny widelec predystynują go na asfalt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi