Adam55 Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) Napisałem żeby nie ustawiał czy żeby regulował, ale żeby ustawił szybkozamykacz na beton i dostawił do tego zaciski. Będzie miał spokój do kolejnego razu gdy będzie musiał ściągać Koła. W moim też ciężko było mocować Koła bez przestawienia. Jak tył w miarę to przód tragedia. Zmierzyłem średnicę tych wypustek z piasty które idą w widełki i miały 8 mm. Czyli 2 mm luzu. Skombinowałem 5 cm rurki Alu o średnicy 10 mm i wewnątrz 8. Obciąłem o długości jaką mają widełki i nabilem na wypustki piasty. Teraz koło siada na styk i nie przesuwa się podczas zaciskania. Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez Adam55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silence Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Wydaje mi się, że udało się rozwiązać problem😊 Próbowałem regulować klocki według instrukcji, czyli lekko poluzować zacisk, zacisnąć rączkę hamulca i delikatnie dokręcać śrubki, raz jedna, raz druga ale nie zdało egzaminu. Ostatecznie postanowiłem odkręcić całkiem zacisk i okazało się, że tłoczek z lewej strony delikatnie odstaje do środka a prawy jest schowany. Włożyłem między klocki delikatnie płaską, gładką końcówkę łyżeczki i leciutko odginałem tłoczek, aby się schował. Następnie przykręciłem ponownie zacisk, ustawiłem klocki i w tej chwili nic nie hałasuje podczas jazdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi