dargenn Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Cześć, posiadam cannondale synapse z 2015r (https://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkt/rowery/szosowe/cannondale/39190/synapse_105_disc), który to posiada na ramie dodatkowe otwory pod właśnie błotniki. Obecnie mam opony 28mm, ale ponoć 32mm też wejdzie. Jakie polecacie do niego błotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manfred1 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Na tył Błotnik tylny Ass Savers WGS-1-BLK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Ciężko "polecać" błotniki do roweru, któremu one pasują jak świni siodło A jak już musisz to sks raceblade long Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Sks raceblade long to dobra propozycja, ja mam na jesień i zimę sks raceblade pro - one nie mają tych dodatkowych krótkich odcinków ale za to mają mocowanie na opaski gumowe i nie trzeba mieć żadnych dedykowanych otworów na ramie. Ale Ty masz i myślę, że sks raceblade long będą lepiej wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dargenn Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Cytat Na tył Błotnik tylny Ass Savers WGS-1-BLK Mam mocowania w ramie, a ten wygląda jakby był do każdego roweru szosowego - to jak już mocowania są, to może warto wykorzystać? Cytat Ciężko "polecać" błotniki do roweru, któremu one pasują jak świni siodło Preferuję mniej zabrudzony napęd i ubrania od walorów estetycznych Cytat Sks raceblade long A mógłbyś podrzucić link? Kilka pierwszych wyników, np https://www.rowertour.com/p/27229/komplet-blotnikow-sks-raceblade-long-28-czarny jest do opon max 25mm - trochę mało. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez dargenn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Swego czasu zastanawiałem się nad błotnikami do szosy na warunki wczesna wiosna bo na już ciepłą wiosnę i lato az do jesieni demontaż. Tylko najpierw była mysl a potem refleksja że to nijak sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Dopier teraz zobaczyłem, że masz rower z tarczami - te raceblade long to są przeznaczone do rowerów ze szczękami. Do tarczowych możesz sobie zobaczyć SKS Bluemels (są różne szerokości) albo SKS Longboard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Bardzo mało prawdopodobne, że do synapse zmieści opony 28c + "pełne" błotniki 1 godzinę temu, dargenn napisał: A mógłbyś podrzucić link? Kilka pierwszych wyników, np https://www.rowertour.com/p/27229/komplet-blotnikow-sks-raceblade-long-28-czarny jest do opon max 25mm - trochę mało. Błotnik ma bodajże 35mm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi