staryojciec Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Mam rower na Bafangu bez wyświetlacza LCD tylko z taką manetką z przyciskami (wkleje zdjęcie poglądowe) https://www.ebike-kit.nl/bafang-e08-led-display-elektrische-fiets.html Chodzi mi o odblokowanie prędkości trybu prowadzenia. Ponieważ wedle producenta powinien wspomagać do 6km/h a jest obecnie 4.7km/h i nie zdaje to egzaminu i na wycieczce pchając rower pod górkę nie czuć wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukcioM Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 Niestety nie da się odblokować prędkości trybu prowadzenia. Ustawiona jest na około 6km(prędkość wspomagania ustawiona na zero,by to działało) i zależy od tego,gdzie potrzebujemy prowadzić rower z trybem wspomagania prowadzenia,wtedy prędkość prowadzenia jest taka z jaką prowadzi się rower-prędkość wspomagania może być nieco niższa niż ta ustawiona na około 6km,co ma ułatwić prowadzenie roweru np: pod jakieś wniesienie pod które nie da się podjechać rowerem używając wspomagania.Trzeba się przyzwyczaić do tego,że używając trybu wspomagania prowadzenia,wspomaganie dostosowuje się do to tego z jaką prędkością prowadzimy rower. Nawet jak jest 4.7km/h to nie jest źle-mam rower z silnikiem Bafang posiada tryb wspomagania prowadzenia i przy prowadzeniu z prędkością 4.7km/(tyle uzyskałem w tym trybie podczas testu) nie jest źle i czuć,że wspomaganie prowadzenia działa i pomaga w prowadzeniu roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 @LukcioM, patrząc na temat założony przez Ciebie i tamtejsze rozterki, jestem pełen podziwu za Twoją odpowiedź. Serio! O ile to oczywiście prawda 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staryojciec Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 @chudzinki wiem że jest jakaś kombinacja naciskania przycisków która modyfikuje ustawienia tego Bafanga - ale nie wiem jaka i nie mogę trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi