grzechu2410 Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Część,przy serwisie amortyzatora zauważyłem że zapowietrzył mi się tłumik w moim Rs Sidzie . To znaczy bladder jest napęczniały co ogranicza skok widelca . Powiedzcie mi na co zwrócić szczególną uwagę przy serwisie i czemu on się zapowietrzył? Nie miałem nigdy kontaktu z takim rodzajem budowy tłumiła . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukkrzywy Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 A no zapowietrzył bo np. nie miał wcześniej serwisu, mimo super oringów układ nie jest szczelny w 100% Wchodzisz na https://trailhead.rockshox.com/ i szukasz serwis manuala, masz w nim procedurę odpowietrzania. Sam proces jest dość prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 Tłumik już po serwisie - zmiana oleju. Z tym że tłumiki te nie są szczelne w 100% to mnie zaskoczyłeś . Po około 6 miesiącach mało intensywnej jazdy wyszedł taki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi