Mihau_ Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Mufę sobie zmierz miarką Długość suportu jaki musisz kupić znajdziesz w specyfikacji korby na stronie shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Kompatybilny typ suportu|OCTALINK✔ Zalecany suport szosowy|Gwintowana (normalna)BB-ES300 Długość osi BB-UN/ES (mm)|Gwintowana (normalna)126 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj.maciejj Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Wy piszecie, że do FC-4010 długość 126 mm, a rzekomo w mojej poprzedniej (informacje tu z forum) mam 118 mm. Mam dobrać do poprzedniej wersji czy co nowej korby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Suport sugerowany do danej korby podaje Ci producent. Do różnych korb może być inny, bo korby mają różna budowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj.maciejj Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 @Adam55 a co się stanie jak zamontuję suport mniejszy niż zalecany? (121 zamiast 126) W mojej starej korbie FC-M430 mam bodajże 118 mm i wszystko śmigało dobrze. Dodam, że używam z przodu wszystkich trzech przerzutek, a z tyłu tylko trzech ostatnich, najcięższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2023 Zamontuj nowa korbę i zobaczysz. Korba z przypisanym jej suportem ustawia linie łańcucha tak żeby w korbie 3 rzędowej środkowa zębatka wypadała na srodku kasety z tyłu. Jeśli założysz tą korbę z krótszym suportem to łańcuch lepiej będzie się układał na dużych zębatkach kasety. Bo linia łańcucha korby przesunie się w kierunku ramy roweru. Możesz spróbować i zobaczysz, poczytaj o linii łańcucha. Możesz później spróbować sprawdzić jak korba wypada w stosunku do kasety, jak będzie źle i złe się będzie jeździć to kupisz ten polecany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi