Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, od jakiegoś czasu się czaje na jakiś fajny rower ale jestem totalnie zielony w tym temacie. 
z doświadczenia wiem, że sklepy typu decathlon czy media expert nie oferują niczego fajnego.

Idąc tą logiką poszedłem do sklepu z rowerami.

Szukałem roweru w okolicach 2 tysięcy głównie do miasta ale tez i do dróżek leśnych. Pan przedstawił rock machine crossride 300 i mówił że to najbardziej rozsądny zakup i raczej by nie polecał nic tanszego. W internecie wyczytałem ze z tańszych rowerów to kross espirt 3.1 wychodzi bardzo dobrze i jest bliżej mojego budżetu. nie mogłem znaleźć za dużo informacji nr tego rock machine stad ten post.

Powiecie mi coś na ten temat? Jest sens dawać tysiąc więcej?

Napisano
Cytat

W internecie wyczytałem ze z tańszych rowerów to kross espirt 3.1 wychodzi bardzo dobrze i jest bliżej mojego budżetu.

Kross esprit to rower górski. Rower górski, jak sama nazwa wskazuje, nie jest optymalnym rozwiązaniem do jazdy po mieście.

Cytat

Pan przedstawił rock machine crossride 300 i mówił że to najbardziej rozsądny zakup i raczej by nie polecał nic tanszego.

Ogólnie bardzo fajny, uniwersalna konfiguracja. Nic tańszego nie będzie miało hydraulicznych hamulców i pewnie to gość miał na myśli, nie sposób się nie zgodzić

Cytat

z doświadczenia wiem, że sklepy typu decathlon czy media expert nie oferują niczego fajnego.

No to twoje doświadczenie grubo rozmija się z rzeczywistością

https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-700/_/R-p-341646?mc=8751944 + wymiana hamulców na hydraulikę za 2-3 stówy i masz świetny sprzęt