RabbitHood Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Mam na warsztacie rower z pękniętym widłem i właśnie szukam czegoś na podmianę. Rower to jeszcze stara konstrukcja pod v-brejki i naszła mnie myśl: "co jeśli wziąć widły pod tarczówki?". Wiadomo niesie to ze sobą konieczność wymiany koła - ale mam inne pytanie: Jak hamuje się takim sprzętem?, Czy ma to jakikolwiek sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Jak się jeździ nie pamiętam ale naście lat temu (a już blisko -dziesiąt) mój młodszy brat takiego potworka na komunię dostał i nadal żyje🙃 Choć w sumie na tym rowerze tak przydzwonił w asfalt, że miał pękniętą czaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 30 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 No to żeś zachwalił - to rower dobrego kumpla, nie zrobię mu takiej przysługi! Nie no wiadomo, że przód jest najważniejszy i tu widzę problem, że tył vbrejkowy nie nadąży z hamowaniem przodu. OTB gwarantowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Oj tam. Mechanika na przód, dobre v-brake na tył i będzie śmigać. Jeśli ktoś do tej pory śmiga rowerem na vbrake to sportowcem nie jest i raczej nie igra ze śmiercią podczas jazdy BTW otb zakończyłem ubiegły sezon na szosie choć hydraulika na obydwu kołach😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Jeździłem tak przez lata. Na fullu w górach. Rama pod V, a widelec miał obie opcje na raz. Z przodu był avid juicy, z tylu avid single Digit 5. Super zestaw. Bez sensu by było na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 31 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Po rozmowie ze znajomkiem stwierdził, że woli mieć vbrejki tu i tu - żeby mu się "regulacja nie myliła". Co zrobić, nie dospawam mu do amelinium uchwytów na tarczówki z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 31 Marca 2023 Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale były takie czasy, że powszechnie widywało się rowery z taczą z przody i brejkami z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi