Andrzejekek Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Witam mam pytanie, czy RockShox XC 32 TK to amortyzator powietrzny czy zwykły? Szukałem w internecie ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, jestem w tym nowy więc proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Czy na górze korony po lewej stronie jest nakrętka pod którą znajduje się zawór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejekek Napisano 29 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 U góry mam jedynie blokowanie i preload, próbowałem odkręcić preload bo myślałem że pod nim znajdę ale czuć opór taki że mógłbym złamać jakbym odkręcał na siłę. Na środku zakrętki preload jest wejście na małego imbusa, możliwe że pod nim jest wentyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Nosz dosłownie w pierwszym wyniku masz napisane, że w środku jest "coil" - czyli sprężyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztorm Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) Na koronie widelca z tyłu masz nr seryjny wpisz go na tej stronie: https://trailhead.rockshox.com/en/search/ i jeśli w wierszu spring jest podane Solo Air to powietrzny a jeśli Coil to sprężyna. Zazwyczaj na kapselku pod którym jest zawór do pompowania (taki sam jak zawór w kołach samochodowych) pisze AIR. 35 minut temu, RabbitHood napisał: Nosz dosłownie w pierwszym wyniku masz napisane, że w środku jest "coil" - czyli sprężyna. Nie tak do końca bo nieco poniżej jest strona: https://www.ebikeserwis.pl/amortyzator-rock-shox-xc32-tk-soloair-100mm-29er-9,3,4053,4320 gdzie podają, że powietrzny a autor posta nie podaje czy ma coil czy SoloAir Edytowane 29 Marca 2023 przez sztorm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Jak sama nazwa wskazuje SoloAir ma w sobie solo i air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Jak masz pokrętło preload to 100% jest to sprężyna stalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Nie wiem czy były dwie wersje ale ja mam ten amor i jest powietrzny. https://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/kross/31662/level_b9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 15 godzin temu, Andrzejekek napisał: Witam mam pytanie, czy RockShox XC 32 TK to amortyzator powietrzny czy zwykły? Szukałem w internecie ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, jestem w tym nowy więc proszę o pomoc. Ja ma RS xc32 z dopiskiem air solo i jest powietrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) No ale jeśli jest pokrętło (preload) od naciągu sprężyny to żaden napis nie "pomoże" - jest stalowa sprężyna i koniec. Edytowane 30 Marca 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Ma blokadę i ma "wetyl "do pompowania powietrza w komorę powietrzna 🙃🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 A w jakim celu to napisałeś? Jaka jest wartość dodana twojego postu względem pytania zadanego przez autora wątku? Wprowadzasz niepotrzebne zamieszanie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Autor zadał pytanie : 17 godzin temu, Andrzejekek napisał: Witam mam pytanie, czy RockShox XC 32 TK to amortyzator powietrzny czy zwykły? Ja potwierdzam, że mam wersję powietrzną. Zaznaczam, nie orientuję się czy istnieje też wersja na sprężynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Ale kogo to interesuje? Nie ty pytałeś jaki masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Odpowiadam autorowi, że amortyzator RockShox XC 32 TK może być w wersji powietrznej. Zamiast niepotrzebnego kwasu najprościej zrobić jak radzi @sztormi sprawa sama się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi