grzegorz007 Napisano 27 Marca 2023 Napisano 27 Marca 2023 Witam, tu opisałem mój problem https://www.forumrowerowe.org/topic/263143-napęd-silnik-serii-shimano-du-6100-błąd-e010-po-w013/ Kupiłem nowy silnik, zamontowałem bez żadnego konfigurowania, rower działa, komunikatów o błędach brak. Niestety nie mogę mogę zapalić świateł przyciskiem na komputerku. Lampy sprawdzone na zewnętrznym zasilaniu 12V (po odłączeniu od łączówek w silniku) - palą się. Przycisk na komputerku też działa, bo mogę nim zapalić podświetlenie LCD, w opcji Manual, tak by działało po włączeniu lampy, podświetlenie sie włącza, a lampy nie. Mam pytanie, czy przycisk ten podlega jakieś konfiguracji podczas pierwszego podłączenia roweru do komputera. W serwisie autoryzowanym powiedzieli, że kupiony nowy silnik można podłączyć do roweru i w zasadzie można jeździć bez konfigurowania np. średnicy koła, czy innych parametrów przepisanych ze starego silnika, będą tylko różnice w prędkości. Pozdrawiam. Mam taki komputerek: Cytuj
grzegorz007 Napisano 31 Marca 2023 Autor Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Witam, do wiadomości innych, może komuś się przyda: aktywacja tego przycisku jest w oprogramowaniu E-Tube. Polecam serwis w Poznaniu Markowerowery.pl, zrobili to szybko i za symboliczną opłatę. Edytowane 31 Marca 2023 przez grzegorz007 błąd w gramatyce Cytuj
janjankowski Napisano 8 Października 2024 Napisano 8 Października 2024 Jeśli w serwisie widziałeś, jak to zrobić to podziel się wiedzą Cytuj
grzegorz007 Napisano 8 Października 2024 Autor Napisano 8 Października 2024 W serwisie łączą się z rowerem poprzez skrzyneczkę/interfejs, nie zrobisz tego, bo ta skrzyneczka jest droga. Dla zwykłych użytkowników pozostają aplikacje na telefon i łączenie przez Bluetooth. Z tego co pamiętam aplikacja eMaxMobile App lub eTuning umożliwia zmianę ustawienia lampki, bez kupowania tych aplikacji. Wersje płatne umożliwiają dużo większą ingerencję w setup roweru ze zmianą prędkości włącznie. Jedyny minus to zrobienie DOWNgrade sterownika, by do tej komunikacji doszło. Wszystko masz opisane na stronach w/w programów. Powodzenia. Cytuj
XC100S Napisano 8 Października 2024 Napisano 8 Października 2024 Ja używam tego adaptera https://allegro.pl/oferta/zlacze-shimano-a-steps-ew-en100-czarne-15652207658 plus apka Shimano E Tube Project do aktualizacji i do zmiany ustawień za 5 PLN Stunlock Ker Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi