grzegorz007 Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Witam, tu opisałem mój problem https://www.forumrowerowe.org/topic/263143-napęd-silnik-serii-shimano-du-6100-błąd-e010-po-w013/ Kupiłem nowy silnik, zamontowałem bez żadnego konfigurowania, rower działa, komunikatów o błędach brak. Niestety nie mogę mogę zapalić świateł przyciskiem na komputerku. Lampy sprawdzone na zewnętrznym zasilaniu 12V (po odłączeniu od łączówek w silniku) - palą się. Przycisk na komputerku też działa, bo mogę nim zapalić podświetlenie LCD, w opcji Manual, tak by działało po włączeniu lampy, podświetlenie sie włącza, a lampy nie. Mam pytanie, czy przycisk ten podlega jakieś konfiguracji podczas pierwszego podłączenia roweru do komputera. W serwisie autoryzowanym powiedzieli, że kupiony nowy silnik można podłączyć do roweru i w zasadzie można jeździć bez konfigurowania np. średnicy koła, czy innych parametrów przepisanych ze starego silnika, będą tylko różnice w prędkości. Pozdrawiam. Mam taki komputerek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz007 Napisano 31 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 (edytowane) Witam, do wiadomości innych, może komuś się przyda: aktywacja tego przycisku jest w oprogramowaniu E-Tube. Polecam serwis w Poznaniu Markowerowery.pl, zrobili to szybko i za symboliczną opłatę. Edytowane 31 Marca 2023 przez grzegorz007 błąd w gramatyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janjankowski Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października Jeśli w serwisie widziałeś, jak to zrobić to podziel się wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz007 Napisano 8 Października Autor Udostępnij Napisano 8 Października W serwisie łączą się z rowerem poprzez skrzyneczkę/interfejs, nie zrobisz tego, bo ta skrzyneczka jest droga. Dla zwykłych użytkowników pozostają aplikacje na telefon i łączenie przez Bluetooth. Z tego co pamiętam aplikacja eMaxMobile App lub eTuning umożliwia zmianę ustawienia lampki, bez kupowania tych aplikacji. Wersje płatne umożliwiają dużo większą ingerencję w setup roweru ze zmianą prędkości włącznie. Jedyny minus to zrobienie DOWNgrade sterownika, by do tej komunikacji doszło. Wszystko masz opisane na stronach w/w programów. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października Ja używam tego adaptera https://allegro.pl/oferta/zlacze-shimano-a-steps-ew-en100-czarne-15652207658 plus apka Shimano E Tube Project do aktualizacji i do zmiany ustawień za 5 PLN Stunlock Ker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi