bartekkkkk Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Witam Co mogę zrobić gdy mam w swoim rowerze piastę 135x12 a kupuję ramę gdzie oś jest na piastę 142x12. Mogę kupić jakieś pierścienie czy muszę wymienić całą piastę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Jeśli piasta jest jakiejś normalnej firmy to prawdopodobnie masz do niej dostępne endcapy pod oś 142 Ostatecznie można coś wytoczyć a jeśli piasta to jakiś śmieć to wymienić na coś normalnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 (edytowane) To zależy od piasty. Niektóre można konwertować do innych standardów, niektórych nie. Możesz też zawsze uskutecznić jakąś rzeźbę w stylu dotoczenia adapterów. Hehe, ale sie zgraliśmy @Mihau_ W momencie kliknięcia "zapisz" pojawiły się obie nasze odpowiedzi. Edytowane 27 Marca 2023 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkkkk Napisano 27 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Piasta to novatec ale nie znam modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Na 90% istnieją endcapy, lub po prostu dorób sobie podkładki 3.5mm na każdą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkkkk Napisano 27 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 A jak to wygląda z tym endcapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Wywalasz te które masz i montujesz takie jakich potrzebujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 24 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Odnośnie tematu, powiedzcie mi czy jeśli masz piastę w którą obecnie tylna oś tubalna mam 142 mm czy kompatybilna będzie z nią oś tubalna 146 mm? Piasty miche xm 2019? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi