DzejkiBejki Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 Cześć, Dawno mnie tu nie było ale po raz kolejny muszę zaczerpnąć pomocy, Po prawie roku użytkowania kół wh-mt500 od Shimano moja jazda im się nie spodobała, najpierw pęknięte szprychy, wczoraj złożyło się koło. Złożyłem sobie set kół które chciałbym później oddać do zaplecenia ale chciałbym też uzyskać pomocy w doborze możliwie jak najlepszych/najmocniejszych szprych. mianowicie koła to dt-swiss fr 541 -przednia piasta to novatec 791sb -tylna piasta to novatec nt-cld792sb Kompletnie nie kumam kalkulatorów długości szprych a próbowałem szukać wymiarów wyżej podanych części i jakoś je wklepywać ale chyba nic z tego, dlatego pytam o pomoc, nie chce czekać aż sklep sprowadzi szprychy itp itd, chce kupić wszystko razem, oddać i dać zrobić serwisowi robotę. z obreczami dolaczone sa nyple squorx pro lock 2.0 15mm takze fajnie bylo by dopasowac szprychy do tych nypli jesli jest taka mozliwosc. za wszelka pomoc dziekuje PS: Jesli cos jest nie tak, sory admin Cytuj
Dokumosa Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 Użyj kalkulatora DT - nie będziesz się musiał martwić o uwzględnienie tych nypli czy obręczy. Novatec podaje niestety wymiary, które trzeba delikatnie przeliczyć żeby użyć w tym kalkulatorze. Np. dla piasty przedniej Flange Distance Left = F.T.F./2 - offset. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi