Arnechos Napisano 26 Marca 2023 Udostępnij Napisano 26 Marca 2023 Cześć, po wielu latach niejeżdżenia na rowerze chciałbym znowu zacząć ale jak widzę opcje do wyboru to kaplica i tak naprawdę nie wiem w ogóle jak się za to zabrać. Celuje w rekreacyjną jazdę weekendami po polach, szutrach, wyjazdy na leśne ścieżki rowerowe w parkach krajobrazowych, czasem góry i żeby dało się też pojechać szybciej/poskakać dla zabawy. W zasadzie zero miasta - chyba że wyjazd do parku czy do sklepu obok po bułki, ale żadnego ciężkiego terenu czy błota. W takiej sytuacji cross czy jakieś mtb będzie lepszym wyborem? Lokalizacja to Dolny Śląsk, okolice Wrocławia. Budżet tak do tych 8000 zł żeby nie dokładać później i mieć porządny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Zdecydowanie nie cross. Poszukaj na forum, bo jest trochę podobnych tematów. W jednym ktoś szukał czegoś podobnego i skończyło się na fullu Marin Rift Zone 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktuss123456789 Napisano 27 Marca 2023 Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Podobne wymagania i skończyło się na Marinie Rift Zone 2 z 2022r - sprawdza się idealnie, nie brakuje niczego. Swojego wyrwałem za 8300zł i myśle,że gdybys poszukał to znajdziesz w tych pieniądzach. Zaznaczę, lepiej dopłacić do 2 względem 1. Zaliczyłem póki co wypad na trasy enduro i wyjazd po górach,gdzie miałem i podjazdy i ostre kamieniste zjazdy i nie brakło mi ani w jednym ani w drugim przypadku hamulców czy skoku amortyzatorów. W tym budżecie można jeszcze patrzeć za rockriderem Am50s z deca lub Am100s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Marca 2023 Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Czyli w takim razie był jeszcze inny temat 🙂, znalazłem go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnechos Napisano 28 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Dzięki, przez ostatnie dni o mało nie zgłupiałem ale udało mi się zawęzić do modeli XC/Trail więc mniej więcej już wiem czego szukać po tematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnechos Napisano 30 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Koniec końców zdecydowałem, że najlepszym wyborem dla mnie będzie hardtail. Na razie mam na oku: Canyon Grand Canyon 9 Merida BIG.TRAIL 600 Marin SAN QUENTIN 3 Dartmoor PRIMAL PRO Z tej czwórki który byłby najlepszym wyborem pod kątem technicznym? Ewentualnie coś jeszcze jest godnego uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi