Labell Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 Temat niby prosty ale znalezienie trekkinga damskiego lub unisex z jedną przerzutką nie jest takie łatwe. Główne założenie to napęd z jedną przerzutką z przodu. Jeździć będzie kobieta na wycieczki po mieście i okolicach. Budżet do 3000 zł. Jedyne oferty to jak na razie Decathlon ze swoimi modelami i osprzętem btwin. Ktoś coś może polecić? Cytuj
Mihau_ Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-500-niska-rama/_/R-p-305054?mc=8601841&c=Szary Cytuj
Labell Napisano 27 Marca 2023 Autor Napisano 27 Marca 2023 Coś oprócz Decathlonu jest warte zainteresowania? Cytuj
Wojcio Napisano 3 Kwietnia 2023 Napisano 3 Kwietnia 2023 Żona ma tego Decathlona i bardzo go polubiła. Na razie miała tyko jakieś 6-8 przejażdżek, ale jest zadowolona. Nie można wiele powiedzieć o trwałości, ale hamulce OK, napęd gładki. . Jest doświadczoną rowerzystką, więc to nie jest tak, że tylko kolor ładny. To rower na asfalt - do lasu pojedzie zdecydowanie na mtb - sztywny przód i wąskie opony nie zachęcają do jazdy po wertepach. Cytuj
Kettler Napisano 3 Kwietnia 2023 Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 26.03.2023 o 14:09, Labell napisał: Temat niby prosty ale znalezienie trekkinga damskiego lub unisex z jedną przerzutką nie jest takie łatwe. Główne założenie to napęd z jedną przerzutką z przodu. Bo treking i jedna przerzutka z przodu gryzie się ze sobą. Rower trekingowy jest pomyślany jako uniwersalny, pozwalający robić długie trasy ze średnimi prędkościami i niezbyt wysoką kadencją (twarde przełożenia) oraz ewentualne podjazdy z dużym bagażem gdzie istnieje potrzeba miękkich przełożeń. Na to nikt nie wymyślił nic lepszego jak 3 zębatki z przodu. Popatrz na rowery typu cross lub miejskie. 1 Cytuj
Labell Napisano 2 Maja 2023 Autor Napisano 2 Maja 2023 Trafiłem dzisiaj w sklepie na rower crossowy Ghost Square z napędem jednorzędowym z przodu i przerzutką 11 z tyłu. Przerzutka i korba firmy Miranda. Jak oceniacie tego producenta - Miranda bo osobiście nigdy o nim nie słyszałem ani nie widziałem nigdzie? Rower wyceniony na 2700 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi